9 полезни трика във Facebook

Повечето от нас ползват Facebook всеки ден, като правят едни и същи неща ден след ден – актуализират статуса, проверяват профилите на приятелите си, свалят и качват снимки и си чатят с някой от време на време.Социалният сайт обаче се променя постоянно и понякога е трудно да следим всички нови възможности, които ни предлага той. Ето защо решихме да ви предложим тези 9 бързи съвета за Facebook на Make Use Of.

  • Не следвайте хора, които ви разочароват

Може да спрете да следите хора във Facebook, без те да узнаят това, по един от тези три начина:
– от техния профил: отидете в профила на човека, който не искате да следвате.

След това кликнете върху „Последвано“ и изберете „Отказ от следването на …“
– от един от постовете на човека: кликнете върху стрелката сочеща надолу в горния десен ъгъл на някой пост от човека, който искате да блокирате и изберете „Спиране на следеното на …“
– от менюто: натиснете стрелката сочеща надолу в страницата си във Facebook и изберете „Предпочитания за новини“.

  • Изберете хората, чиито постове искате да виждате най-напред

Имате приятели, чиито мнения винаги искате да виждате най-напред? Facebook вече ви позволява да изберете кои от вашите приятели да се появяват най-отгоре. За целта отидете в профила на човека, кликнете върху „Последвано“ и изберете „Вижте преди всички“. Можете също така да изберете да получавате известие всеки път, когато някой ваш приятел публикува нещо, от падащото меню „Приятели“ („Получаване на известия“) в неговия профил, но това може да стане много досадно, ако изберете тази опция  за твърде много хора!

  • Присъединете се към групи

Присъединяването към групи обикновено е ръчен процес (като изключим случайните препоръки на Facebook), но чрез претърсване на информацията в „Нови групи“ бързо ще намерите редица интересни групи, към които ако се присъедините ще можете да се присъединявате към събития или да водите по-задълбочени дискусии с хора, които се интересуват от нещата, които вълнуват и вас.

  • Блокирайте заявки

Ако има приложение, което ви изпраща известия по няколко пъти на ден, можете напълно да предотвратите това, като отидете на страницата на приложението и натиснете „Block App”.

  • Изберете подходящите за вас настройки за известяване

Facebook предоставя възможност за контрол върху нотификациите, които искате да видите. За целта отидете в „Настройки“ от главното падащо меню, след което изберете „Известия“ в лявата лента.

  • Вижте вашия профил, така както го виждат всички в мрежата

Ако не се доверявате на настройките си за поверителност, може да разгледате вашия профил по начин който може всеки в мрежата да го направи. Можете да направите това, като посетите собствения си профил, изберете „Преглед на дневника на дейностите“, а след това „Преглед като…“

  • Контролиране на рекламите, които се показват на страницата ви

Ако получавате реклами, които не отговарят на вашите интереси, отидете на www.facebook.com/ads/preferences/edit, за да разберете какво мисли за вас Facebook по отношение на вашите интереси. След това можете да изтриете някой от интересите, които според вас са отговорни за рекламите, които ви безпокоят.

  • Споделете албуми

Отидете в албума, който искате да споделите и кликнете върху „Edit”. Ще откриете секция, където може да добавите всички, с които искате да споделите албума си. Настройките за поверителност на албума може да бъдат зададени в „Contributors” или „Friends of Contributors”.

  • Запазете линкове и видеоклипове

Когато сърфирате във Facebook от телефона си късно през нощта и не искате да събудите някой като натиснете бутона за възпроизвеждане на някое видео, просто кликнете върху падащото меню от дясната страна и изберете „Запис на видеоклип“. Можете да направите това и с линкове, ако не разполагате с време, за да ги прочетете веднага.

Автор: TheM