Кметът на Сандански: Никой няма да работи между 12 и 16 на обяд

Или поне никой в определени общински сектори, в които кметът има пряко влияние върху работния процес. Идеята е да се предпазят служителите от горещините в това време на деня, тъй като те представляват особена опасност за здравето на хората.

Кирил Котев е взел това решение съвместно с началниците в сектор „Паркове и Градинки“, както и Археологическият музей в града.

В Сандански са преценили, че това са и „най-умрелите“ часове от работния ден, защото обикновените граждани дори не смеят да се показват в тези часове на открито, камо ли да посещават парковете и музеите в града.

Затова от „Озеленяване“ вече работят сутрин от 6:00, за да могат да приключат със служебните си задължения в 14:30, като междувременно обедната им почивка е пренасрочена за 11:00.

В музея пък дългата почивка ще е между 12:00 и 16:00, като така работното време ще се удължи до 20:00, а във въпросните 4 часа той ще е затворен за посетители.

Това може и да създаде известно недоволство сред служителите във въпросните държавни служби, защото така денят им се разпокъсва, но на този етап повечето изглежда са по-склонни на този компромис, отколкото да рискуват здравето си.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Kmeta.bg