Мъжете също симулират оргазъм, но защо?

В интерес на истината проучванията не са много, а и малкото, което науката е изучила, е прекалено специфично, за да си извадим генерални изводи за мъжкия фалшив оргазъм. Все пак ще се опитам да ви извлека малко изводи, за да сте една идея по-просветени по темата, която можете да изкоментирате с аверите на почивка на късния мач.

Статистиката идва от запитани 230 мъже на възраст между 18 и 29 години, които са във връзка с една жена в продължение поне на две години половина.

Измежду тях 29% са потвърдили, че поне веднъж в настоящата си връзка им се е налагало да симулират.

Това е около 1/3 от общото, което не е никак малко, имайки в предвид, че светът смята мъжът за обречен откъм изпитването на оргазъм.

От тези хора 71% са потвърдили, че случилото се е било в следствие на вагинален секс, докато другите са го правели по време на орален и анален.

Какви са причините за този сексуален феномен? Мнозина твърдят, че го правят, за да не разочароват половинката, докато други са склонни да твърдят, че просто са искали да сложат край на „мъката“. Не вярвам, че може да има толкова лош секс, че да ти се иска по-бързо да приключва, но има и такива манаджии, които са от тази страна.

Ето ги и най-често споменаваните ситуации, в които се е наложила тази маневра:

  1. Искали са направят сексът по-добър за половинката.
  2. Били са прекалено пияни, за да свършат.
  3. Правели са секс с половинката, когато на нея ѝ се е искало, а не и на двамата.

Моят съвет е, ако ще го правите, за да подобрите връзката си, тогава продължавайте, но, ако ще го правите, за да угодите просто на някого, тогава вложете повече усилия в комуникация помежду ви, отколкото в прилагането на една своеобразна лъжа.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Playboy