40-те е новата възраст за бодибилдърите

Мислите си, че фитнесът е за младите, а хората над 40 години вече не минават за такива? Значи определено грешите! Статистиката го доказва, но и да не сте фен на цифрите, трябва да знаете, че никога човек не е прекалено възрастен за спорт.

Джеймс Кросли е фитнес инструктор от Лондон, който отчита огромен ръст сред клиентите си над 40. Той признава, че мнозина го отдават на кризата на средната възраст, но дори да е така, тенденцията е обнадеждаваща, тъй като спортът е здраве.

Последният клиент на Кросли е мъж, който е прекарал последните 20 години от живота си зад волана в камиона си, карайки по 8 часа на ден в изгърбено седнало положение.

Въпросният мъж започнал да чувства капризите на времето и решил, че е време да поправи част от щетите, причинени от работата му.

Но дори професията на човек не е определяща за нуждите му от добра физическа форма. Съветите на експертите в областта са никога да не губите мотивация за здравословен начин на живот, ако искате да се наслаждавате на хубавите страни от всички възрасти.

Докато човек е дете, трябва да лудее и спортува с приятелите си пред блока. Когато станем юноши, е време да погледнем над тялото си, като инструмент за постигане на мечтите ни. Навлезем ли в средната възраст, трябва да сме в добра форма, за да не изпитваме проблеми в работата и да можем да осигуряваме качествен живот за семейството си. Прехвърлим ли зенита на годините си, трябва да сме активни, за да се радваме на порасналите ни деца и внуци.

Запомнете – възрастта не е състояние на тялото, а състояние на духа! Човек е на толкова, на колкото се чувства.

Автор: Десислав Янкулов Източник: The Telegraph