Алигатор изяде двугодишно дете във Флорида

Инцидентът се е случил във вторник, когато семейство излязло на разходка край бреговете на езеро, намиращо се в непосредствена близост до увеселителния парк и спа център на Disney.

Двойка от Небраска решили да заведат невръстния си син на приятна семейна разходка в средата на седмицата, когато изневиделица от водите изскочил алигатор и завлякъл детето във водата.

Бащата мигновено се хвърлил във водата в опит да спаси сина си, но усилията му били напразни, тъй като животното светкавично се гмурнало в мътните води.

Двойката веднага се обърнали към местния спасил и се обадили на 911, за да потърсят помощ, но никой не бил в състояние да открие момчето.

Все още тече разследване и се търси трупа, но по всяка вероятност той е бил погълнат от алигатора и едва ли ще бъдат намерени останки.

От местната управа твърдят, че наоколо имало табели, които предупреждавали хората, че не бива да се доближават до водите на езерото, макар предупрежденията да не били специфични за алигатори.

От Disney изразиха съболезнованията си към семейството, но не пожелаха да поемат отговорност по никакъв начин, тъй като случилото се е било изцяло извън стопанисваната от тях територия.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Cosmopolitan, цитиран от Esquire