Можеш ли да се появиш на първа среща с къси панталони?

Първичният отговор е: Не!, но истината е, че има начин да го направиш и все пак да не изглеждаш, като селяк. Просто следвай тези правила и всичко би трябвало да мине добре.

  1. Заложи на изисканите модели – Късите панталони не са задължително на цветя или райета. Този сезон дори са особено популярни онези модели, които са си класически панталони, но скъсени с има няма 30-40 сантиметра.

  2. Внимавай с дължината – Заговорихме за дължината и ето, че тя е фактор №2. Късите панталони трябва да са точно до зоната над коляното. Нито по средата на бедрата, нито по средата на прасеца. Подгъвът трябва да докосва свивката на коляното, за да си сигурен, че дължината е правилна.
  3. Съчетай ги с подходяща горна дреха – Риза с дълъг ръкав или пролетен пуловер са добър избор на връхна дреха. С тях ще излезеш от отпускарския лежерен стил и ще балансираш с официално-романтичния. Тя ще види, че си достатъчно смел, че да си покажеш краката, но и си достатъчно умен, че да не разкриеш всичките си телесни части още при първата ви среща.
  4. Подготви краката си – Нека си го кажем направо – косматите крака са прекалено ретро, за да си позволиш да ги лансираш, където и да било извън плажа. Иди на коламаска или си купи машинка за подстригване, с която да ги привеждаш веднъж седмично в спретнат вид. Хубаво е и да не си като Фики, защото целият акцент от напомпаното ти тяло ще се измести към солетените крака.

Автор: Десислав Янкулов Източник: GQ Magazine