Как попадането във френд зоната може да се обърне в твоя полза

Теорията, която ще разгърна сега, е плод на научно изследване, което е насочено към сравнителната характеристика между двойки, в които единият от двамата партньори е значително по-привлекателен от другия. Да, осъзнавам, че говорим за нещо доста субективно, но човечеството все пак си е изградило определени критерии за сексапил при мъжете и жените, които важат в по-голямата си степен, макар често да има изключения. С други думи – моделите на бельо по презумпция се считат за привлекателни жени, а спортистите по принцип се ползват повече с интереса на жените. Придобивайки представа за какво иде реч, вече мога да започна с теорията си.

Изследването гласи, че шансовете, да си хванем по-привлекателна приятелка от самите нас, са много по-големи, ако познаваме жената от по-дълго време. За да си отиват повече двете страни, свалката им често е плод на по-спонтанни действия – свалка в бар, запознанство, чрез приятели и т.н.

Така, ако сте човек, който би се поставил в малко по-посредствена класация за сексапил, спонтанните ви свалки най-често ще са с жени от вашето ниво. Съзнателно или не, двата пола имаме определена самооценка за себе си, която ни кара да търсим човек със сходни физически характеристики. Давам пример: Вие сте обикновен човек от работническата класа, който може да си позволи до отскача до фитнеса един-два пъти седмично. Вижте изключителна красавица, която стои сама на бара. Оказва се, че е актриса, която се снима в реклами за боя за коса. Какви са шансовете ви с нея? Минимални. Защо ли? Защото тя е в позиция, в която ви преценява изцяло по външния вид и очаква да срещне висок, атлетичен и успял мъж, който да отговаря на високите ѝ стандарти. Не бързайте да я заклеймявате, като повърхностна снобарка, защото вие правите същото. Отишли сте при нея, защото има стегнато тяло и красиво лице. Характерът ѝ тук е оставен изцяло на заден план.

Предполагам, че все още се питате, защо попадането във френд зоната може да има и положителен ефект за вас? Минавам вече към същността.

Хората, които се познават от повече време и в продължение на години са имали платонична връзка, се познават много по-добре и знаят своите положителни и отрицателни страни, когато стане въпрос за характер, възпитание, маниери, цели, надеждност и така нататък нефизични характеристики. Това придава на двете страни по-цялостен образ, който може да е привлекателен и отблъскващ с еднакъв успех и в двете посоки.

Факт е, че френд зоната не е особено приятно място, на което можете да попаднете. В по-популярния случай си оставате там завинаги и момичето или момчето няма шанс да погледне на вас с други очи, с които да ви пожелае физически. Психически просто те си изграждат една бариера, която не им позволява да си представят, как правите секс. Самата идея е отблъскваща. На чисто психическо ниво това наподобява връзката между братя и сестри. Те се обичат, благодарение на отличното си познанство, тъй като са прекарали целия си живот заедно, а физическото привличане напълно липсва. Нещо подобно става, ако познавате дадена жена в продължение на 7-8-9 години, че и повече.

Но има и изключения. Те всъщност дори не са никак малко. Статистически погледнато говорим за 1/3 от случаите, в които двама души си стават интимни, едва след като са се познавали дълги години и връзката им е била изцяло платонична. Това са и случаите, в които се наблюдава драстична разлика в сексапила на единия от двамата.

Ето за тази положителна страна на френд зоната говорех – шансовете ви да си хванете по-сексапилна приятелка от самите вас, са много по-големи, ако я познавате от известно време, отколкото ако сте се срещнали преди месец-два-три или дори година. Всъщност научното изследване твърди, че девет месеца е времето, в което се счита, че познавате някого от скоро.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Playboy