Красивите мъже трудно се издигат в професията

Каква е причината? Чисто първична. Едно съвместно проучване на Лондонският Университет по Мениджмънт и Университета в Мериленд е достигнало до извода, че мъжете с по-добър външен вид изпитват проблеми, когато си търсят работа и се опитват да катерят стълбицата в кариерата.

Това се дължи на чувството за конкуренция в чисто първичен аспект. Хората сме живи създания, която от самото си съществуване се борим за продължаване на биологичния си вид.

Мъжете се опитваме всячески да впечатляваме жените, за да имаме по-голям шанс да създадем поколение с тях.

Ако следите добре мисълта ми, ще разберете, че мениджърите подсъзнателно се страхуват от конкуренцията за женското внимание в офиса, когато на интервю за работа се явяват по-красиви кандидати.

Глобално погледнато някои от най-успелите мъже не притежават класическите черти на красавци или поне не онези, които са преминали през всички нива в своята професия. Причината е именно в потискането на развитието им от по-висшестоящи фигури, които съзнателно или не не искат да ги конкурират за интереса на колежките от коледното парти.

Замисли се сега, че може точно това да е причината шефът да не иска да те повиши. Току виж самочувствието ти се вдигнало малко.

Автор: Десислав Янкулов Източник: GQ Magazine