Актьор съди facebook, за дето не свалили фалшив негов профил

Винсънт Гало е популярна личност в Америка, където мнозина го припознават от филма му „Бъфало 66“, където е сценарист, режисьор и главен актьор.

Той наскоро е предявил иск към администраторите в социалната мрежа, за да им сигнализира, че друг човек се представя за него и злоупотребява с популярността му, опитвайки се да спи с различни жени.

Гало се слави с голям интерес от женската аудитория и изглежда, че никак не е трудно „натрапникът“ да влиза в контакт с негови фенки.

Профилът дори се е сприятелил с музикантите Майк Уат и Боб Бърт, които очевидно не знаят, че Винсънт Гало няма нищо общо с профила.

От facebook изглежда имат нужда от доста време, за да установят злоупотребата по сигнала, което е и причината адвокатите на актьора да повдигнат официално обвинение за немарливост към компанията.

Той се опита да реши проблема, следвайки нормалния ред във facebook. Те не предприеха никакви действия. Реално не го оставят с никакъв друг избор. – коментира пред колеги Джо Коста – адвокат на ищеца.

Освен случайните забивки в мрежата, профилът се свързал и с една от бившите съпруги на Гало, която е известен модел, за да я изнудва, тъй като разполагал с голи нейни снимки.

От facebook все още не излизат с позиция по темата, но мнозина твърдят, че процедурата се бави, защото защитата на личните данни в мрежата е изцяло изградена въз основа на това, че имате свой личен профил, който да свидетелства за истината. Такъв профил Винсънт Гало няма.

Автор: Десислав Янкулов Източник: AdWeek