В САЩ вече е законно да се гневиш на работа

Добре, нека обясня. Нали знаете, как мениджърите човешки ресурси винаги държат на „ведрата обстановка“ и „добрата работна среда„? В Америка не е по-различно. Факт е, че напрежението в офиса може да доведе до спад в резултатите, но значи ли това, че по 8 часа на ден, 5 дни в седмицата, 48 седмици в годината трябва да сме с усмивка на лицето? Де да беше възможно!

Преди три години служители в T-Mobile са подали жалба към синдиката си, че условията за работа били прекалено строги и често провиненията водели до уволнения, макар това да не решавало проблема.

Извадка от закона за вътрешния ред на компанията гласи:

Служителите се очаква да поддържат позитивна работна среда, чрез комуникация и държание, което пряко рефлектира върху позитивните работните отношения с вътрешни и външни потребители, клиенти, колеги и мениджъри.

Синдикатите защитавали тезата, че подобно нещо е прекалено строго и задължаващо и съдът е решил да отсъди в тяхна полза, което автоматично означава, че служителите вече имат пълното право да идват на работа в лошо настроение, ако мога така да се изразя.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Huffington Post, цитиран от Esquire