Запознайте се с Железния човек на Hyundai

Технологичният гигант от Южна Корея изглежда не иска да чака бъдещето да ни застигне, а иска, колкото се може по-бързо ние да отидем при него. Затова те са направили функционален екзоскелет, който да служи за работа в тежката промишленост.

Hyundai са получили вдъхновение от едноименния комикс персонаж – Железния човек, за да започнат реализацията на един амбициозен свой проект, с който работническата умора вече никога да не е фактор в промишлеността.

Инженерите са създали роботизиран външен скелет, който се облича от човек, като дреха, но с тази разлика, че машината ще извършва тежка физическа работа без да кара човека да хвърля и една капка пот.

Устройството е тествано и с военни цели, като опитите са доказали, че човешкият костюм може да пренася пълно бойно снаряжение в продължение на 50 километра без нужда от почивка.

Това изобретение сякаш олицетворява не само „Железния човек“, но и „Трансформърс“, „Елизиум“ и „На ръба на утрешния ден“. Очакваме с нетърпение да видим и интегрирането му в експлоатация в реални условия в следващите години.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Tech Radar, цитиран от HiComm

Коментари