Киноизледване показва, че отделяме различни химикали при различните жанрове

Тялото ни е една сложна утопия от неразгадани мистерии, дефиниращи нашето съществуване в познатия ни свят. Вече сме 2016 и макар да си мислим, че знаем всичко за себе си, това е много далеч от истината.

Институтът по химия Макс Планк и Университетът Йоханес Гутенберг в Майнц са обединили сили, за да докажат една теория, че тялото ни отделя различни химикали, подвластно на различните емоции, които изпитваме.

Най-сигурният начин, за да се проведе един такъв тест, е, чрез гледането на филми.

Там хората съзнателно или не реагираме емоционално на всичко, което се случва на екрана и така изследването има идеални условия за работа.

Към момента са взети предвид 108 прожекции, които са били посетени от над 95 000 души на 16 различни филма, от където може да се изведе един любопитен извод – дишането е това, което издава най-ясно емоциите ни.

Оказва се, че химическият състав на издишания от дробовете ни въздух се променя в следствие на скоростта на дишането и сърдечния ни ритъм.

Все още не е ясно, защо тялото ни издава такава информация по такъв начин, но е сигурно, че подобно нещо не съществува безпричинно. Целият смисъл на еволюцията би се изгубил, ако неща, които са плод на случайност.

Изследването на института и университета в Германия продължава, като към момента се анализират данните от прожекции на последния филм за „Междузвездни войни„.

Автор: Десислав Янкулов Източник: HiComm

Коментари