100 голи жени посрещат Доналд Тръмп на Националната Конференция на Републиканците

Мнозина биха определили този акт, като протест, други, като изкуство, а истината е, че двете неща се преплитат.

Идеята е на Спенсър Туник, който в последните 20 години обикаля някои от най-значимите форуми из Америка, за да демонстрира човешкото недоволство по един или друг въпрос, използвайки човешкото тяло, като инструмент.

Тази година битката за президентския пост в САЩ се очертава да е между една от най-противоречивите личности в съвременната историята на страната и бившата първа дама – Хилари Клинтън.

Надпреварата е във финалните си етапи, а експерти не могат все още да определят, кой измежду Клинтън и Тръмп има най-големи шансове за успех.

Туник възнамерява да наклони везните в полза на потенциалната първа жена президент, организирайки 100 доброволки, които да се включат в своеобразния протест в Кливланд.

Акцентът на протеста ще са огледалата, които жените ще носят със себе си. Според артиста те имат за цел да ни накарат да погледнем себе си отстрани, за да можем да асимилираме по-добре заобикалящия ни свят.

Защо срещу Тръмп, а не срещу Клинтън? Защото едно от последните проучвания на приемствеността на двамата кандидати доказва, че 7 от 10 жени не одобряват мачовизма, който така горещо бива прокламиран от строителния магнат. С други думи – Туник е последователите му биха искали САЩ да получи своята първа жена президент, поради липсата на адекватна алтернатива.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Esquire