Как да си останеш приятел с бившата

Никак – ето как! Бившата затова е бивша. Тя остава в миналото. Тъпо е да заклеймяваш историята помежду ви за пропиляно време, но е още по-тъпо да си мислиш, че с нея можете да си станете аверчета, да гледате филми до късно и да си говорите за гаджето. Това е просто невъзможно.

Един път видял ли си някого гол, никога не можеш да го забравиш. Още повече, ако си бил в този човек. Как си представяш един ден тя да те запознае с мъжа ѝ, а ти да изцепиш нещо тъпо от сорта на: „Здрасти! Аз съм Пешо и съм разработил фурната на жена ти, за да може днес да ти снася деца.“ Сигурно ще се изразиш по-деликатно от мен, но рано или късно третият човек ще разбере, че си я тъпчел и тогава ще си усложните живота.

Не гледай, какво те учат блудкавите сериали, където двама души са се чукали, като зайци в продължение на години, един ден късат и прекарват остатъка от живота си в приятелски отношения по семейно, та дори и децата им се сгаджосват в последствие. Самата мисъл, че е можело да са братя и сестри, е достатъчно смущаваща.

Толкова ли свършиха хората по света, че си решил да умреш в обкръжение от 5-6 човека, двама от които са майка ти и баща ти? Огледай се наоколо. Светът е пълен с интересни хора, които дори не подозират, че можеш да си новият им най-добър приятел. Остави я бившата да си живее живота и просто се поздравявайте, когато случайно се срещнете на улицата. Едно „здравей“ е достатъчно. В най-добрия слушай питаш от куртоазия, как е и после всеки по пътя си.

Автор: Десислав Янкулов