Как да я заговориш в бара

О, Боже! 2016 ли станало? Споко, бе! Много добре го осъзнавам. Защо си говоря сам? Що мо’а, за т’ва! Аре не ми се прави на много остроумен, ами давай по същество. Хубаво!

Та, кога за последно си отишъл някъде на бар и си решил да се запознаеш с някоя мацка там? Имам предвид, без преди това да си разбрал как се казва, да си проверил профила ѝ във facebook, да си я чекнал в Instagram и да си я намерил в Tinder? Толкова отдавна? Спокойно, и аз съм така.

Осъзнавам, че технологиите са ни направили безкрайно предирчиви по отношение на контакта ни с отсрещния пол.

Днес предпочитаме да знаем всичко за всеки, да си вадим изводи и вече да сме погледнали 10-15 години в бъдещето, преценявайки, че с въпросния/та имаме или нямаме бъдеще.

Старомодният начин е мноооооого по-интересен! Съвсем различно е, когато стигнеш до отговорите по бавния начин. Попитай я за името ѝ, разбери от къде, какво е учила, какво работи, какви са мечтите ѝ, коя е любимата ѝ книга и така нататък. Да, facebook ги задава вместо теб тези въпроси и ти спестява време, но за какво ти е време в излишък, когато животът за всички ни цъка секунда след секунда с едно равномерно и монотонно темпо?

Съветът на експертът по срещите Анна Бреслоу дава най-ценния съвет за старомодния начин за запознанство в бара. Идеята е да се върнем към корените на живота, а именно в запознанството. Както го правят кучетата, но при хората подушването на задниците идва в малко по-късен етап.

Та, Анна казва: „Приближаваш се към нея, поздравява я и я питаш: „Искаш ли да те почерпя питие?“ Не е сложната житейска мъдрост, която очакваше, нали? Причината е, че всяко гениално нещо обикновено е много просто.

И така – ясно е, че и двамата сте се изтупали за вечерта и искате да си прекарвате добре. Изборът на практика е между това да си цъкат цяла вечер на телефони или да вдигнете глава от тях, да се огледате и да срещнете някой съвършено непознат, който ще е в пъти по-интересен от обновения статус на facebook-клоуна, с който на живо дори не се поздравявате.

В най-лошия случай девойката ще откаже предложеното питие, предпочитайки компанията на виртуалните си приятели, а ти ще изпиташ онова приятно чувство на предизвикателство, което баща ти и дядо ти са изпитвали, канейки майка ти и баба ти на танго.

Автор: Десислав Янкулов Източник: GQ Magazine