Ергенски живот

Когато става въпрос за ергенски живот, знаеш, че ние в TheMainline сме винаги с две ръце „ЗА“. Това ни чувство не е от скоро. Още от момента, в който изпълзяхме от малкия град, и мирогледът ни стана еййй толкова голям, ние ценим и грабим с пълни шепи от него.

Бързаме да му се насладим, защото е пределно ясно на всички, че това няма да продължи вечно.

И не защото някоя кошута ще ни завърти главата, ще ни оплете в мрежите си и ще поиска от нас да станем като Ал Бънди (велик човек), а защото такава е природата на мъжа. И докато по-голямата част от жените се раждат с вродено желание за изграждане на семейство и сигурност, мъжете от своя страна се развиват поетапно.

Няма да се връщам чак до тийнейджърските години на мъжа, но ергенската част е може би една от най-важните за един мъж. Този етап от живота ни дава всички онези неща, които не би трябвало да искаме във фазата с изграждането на семейство. Разбирате, че говоря за онзи безрасъден нощен живот, скъпи каручки и кучки, и онова неотолимо чувство на нужда да опиташ от всички блага на света.

Повярвайте ми, това е правилният начин, разбира се, за тези които имат такива помисли. Все пак светът не е еднообразен и има мъже, които още в ранна възраст предпочитат спокойствието и уюта на семейното огнище. Няма лошо. Даже им се възхищавам малко, но само малко. Защо ли ? Ами, защото в по-голямата си част, този тип хора рано или късно разбиват семейството си. Звучи нелепо, но статистиките говорят точно за това.

Но защо, след като си бил толкова сигурен, че тя е жаната, с която искаш да прекараш живота си, накрая всичко приключва с разбити сърца и разбити глави от хвърляни предмети.
За мен лично отговорът е елементарен.
Първото е, че не си готов за това. Не си готов да устояваш на изкушенията. А точно те ще те тласнат към пропастта.

Представи си следната ситуация – ти си млад левент, добре изглеждащ с чувство за хумор и всичките му там съпровождащи позитиви за един мъж. Обаче, учиническата ти страст е израстнала с фантазията за „вечна любов“ и любимата ми фраза „искам да съм млада майка“, и ти нали си уж влюбен, защото не си много наясно какво точно означава това, и попадаш директно във фазата на семейства и прочие. От там насетне се загнездва в теб едно чувство на неизживяна младост, което чувство, или идея, рано или късно ескалира и поставя началото на края на връзката ти, която имаш толкова отдавна. После се случва така, че докато се прибираш от пазар, работа или от някъде си, срещаш Гинчето от 5-ия етаж, която редовно се разхожда с едни еййй такива деколтета, а тя не е като да няма какво да покаже, за разлика от твоята, която е родила две деца. А ти, приятелю, желаеш Гинчето, защото никога преди това не си заравял муцуна в толкова големи гърди, а го желаеш толкова силно, че склоняваш да изпиеш едно кафе с нея у тях. А от там насетне ти ясно.

Ако трябва да обобщя нахвърлените редове по-горе, ще кажа, че трябва да живеем живота си така както сърцето ни го подсказва. Но все пак ако следваме етапите – ергенски живот, бизнес живот, семеен живот, би трябвало да изживеем всеки едни етап когато му е времето, за да не се окаже, че във фазата „семеен живот“ ти мислиш как да отидеш на бар и да намачкаш чаршафите с младата сервитьорка.

Но кой съм аз, че да ти казвам. Та аз съм във фазата „ергенски живот“, грабя с пълни шепи и не наранявам никого около себе си с необмислени действия. Какво по-хубаво от това?!

Имам една мъдрост от ученическите си години, която до този момент винаги ми е работила в полза.

Не прави това, което не искаш да правят на теб

Автор: TheM