Какво правят богатите, което ти не

Очевидно е, че в живота не всеки човек има разлика с този на съседа. Уж, всички условия са ви еднакви, пък той се наслаждава на всички блага на живота, които могат да се купят с пари, а ти все още роптаеш против новата цена на билетите в градския транспорт. От къде идва тази разлика? Сигурно отговорите са безброй, но днес ще се опитам да ти дам поне 10 от тях, за да си направиш известна равносметка за точните разлики между теб, като обикновен човек от работническата класа, и него, като един от хората, около които се върти света.

  1. Богатият иска да е богат – Никога не им е самоцел, но те винаги се стремят към голямото състояние.

    Погледнете в историята на някои от най-богатите хора в света в момента. Тези, които сами са се издигнали, са имали изключително трудни периоди в живота си, в които често не са имали пари, за да си купят хляб. Ти може и да не си изпадал в такава ситуация, но 100% си бил близо. Какво е направил по-различно богаташът, което ти да не си? Пожелал е парите и те са му отвърнали със същото.
  2. Богатите хора се движат в богата компания – Парите ходят при пари, толкова е просто. Ако обкръжението ти е от хора, за които най-големия успех в деня е да се напият с една вместо с две бутилки водка, тогава, какъв очакваш да станеш? Естественият отговор е алкохолик. Винаги се стремете да се обграждате с хора, като които искате да сте. Гледайте напред и нагоре, а не през рамо.
  3. Богатите хора се възползват от безброй ментори и техните познания – Никой човек не е роден с цялото познание на света. Един знае едно, друг – друго, а трети – трето. Ако си достатъчно интелигенте, ще знаеш, че наоколо е пълно с хора, които имат огромен потенциал, от който можеш да се възползваш за своите собствени цици. Всеки богат човек прави именно това.
  4. Богатите хора преподават познанието си – Това е форма на висока себеоценка. Ако се чувстваш достатъчно успял, че да служиш за пример на околните, тогава най-вероятно наистина е така. Да не говорим, че единственото нещо, което остава след нас, е познанието.
  5. Богатите хора имат контакти, а не приятели – Може да ви звучи вулгарно, но, когато си богат, приятелите бързо изчезват, поради една или друга причина. Това, което остава, са контактите. Те се градят на същите правила, както между приятели, но с тази разлика, че тук вече имате взаимни користни облаги. Нищо не се прави само на добра воля.
  6. Богатите хора работят, сякаш животът им зависи от това – Това се нарича отдаденост. Никога няма да успеете, ако искате работя, която да започва в 9 и да свършва в 5. Богатият човек е богат, защото не се е съобразявал с бюрократичната йерархия, наложила праволинейни правила, които само ограничават потенциала им.
  7. Богатите хора правят, каквото е нужно – В живота няма правилно и грешно. Ежедневно вземаме решения в личен и професионален план, които се отразяват тотално на нашето бъдеще. Обикновеният човек взема най-често емоционалните решения, докато богатият взима нужните решения. Те винаги са по-трудни, защото често противоречат с личните разбирания на индивида.
  8. Богатите хора никога не правят безплатно това, в което са най-добри – Ценете труда си, ако искате и той да ви цени. В живота ви трябва да има 2-3 души, за които да сте готов да правите всичко безвъзмездно. Всички останали трябва да си плащат цената. Да, тя може да е различна за различните хора, но цена винаги трябва да има. Тя кореспондира пряко с личната ви оценка.
  9. Богатите хора ценят парите си – Да сте виждали някой богаташ, който да пилее богатството, което е изкарал с пот на челото? Аз лично не съм. Такива примери са за хора, при които парите са дошли наготово. Себеиздигнатите милионери знаят стойността на всеки един лев и че някога той е бил с цената на живота, макар днес да е просто капка в морето.
  10. Богатите хора довършват всяко едно започнато нещо – Никога не започвайте дадена задача, ако не възнамерявате да я докарате до край. В противен случай просто си пилеете времето, а това не е от полза на никого. Най-вече на вас.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Success.com