В Москва дюнерджийниците вече са забранени

Любимата на безброй българи бърза храна – дюнера, вече не може да се намери в столицата на Русия – Москва, в следствие на хигиенни нередности.

Да, забраната все още не е вляза официално в сила, но имайки в предвид размахът, с който си служи управлението в бившия Съветски Съюз, това ще е въпрос на формалност.

Ръководителят на московския департамент по търговията и услугите – Алексей Немерюк, е категоричен:

Премахваме от улиците шаварма (дюнера). Ще изчезне напълно!

Те (собствениците) не искат да платят цената и за най-елементарното спазване на съответните санитарни стандарти.

Подобно решение няма как да не повдигне въпроси и у нас, защото не един и два пъти сме чували истории за начините на работа в дюнерджийнците.

Преди години дори имаше скандал в Пазарджик, където в едно подобно заведение бе направено разследване, което установи наличието на сперма в чесновия сос, с който така богато се маже всяка питка от шаварма.

Свидетели разказват и за начините на съхранение на месото от вретеното. Те твърдят, че с очите си са виждали, как шишовете биват подмятани безразборно по земята, докато се разтоварват от камионите, след което се забърсват щетите на ръка и се очакват на газовите котлони.

Надяваме се, че от българското ХЕИ ще предприемат нужните мерки, за да не се стига до подобни сцени и у нас, ако ли не, тогава адмирираме подобни крайни мерки, за каквито говори Немерюк.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Economic.bg