Колко й е… дълбока ?

Очевидно това е място където се обръща особено внимание на мъжкото достойнство. Рядко се намира информация относно женската анатомия и в частност за вагината. Мъже, които я познават добре са в пъти по-добри любовници в сравнение с тези, които не обръщат внимание на това и още по лошото – не се интересуват от нуждите на партньорката до себе си. Нека започнем дискусията с две основни забележки:

1. Всяка жена е уникална сама по себе си. Това важи и за нейната вагина. Поради тази причина не можем да конкретизираме определен тип. Същото важи и за пениса при мъжете. Точно както всеки пенис е различен по дебелина, дължина, твърдост и усещане за проникване, така и всяка вагина има своите особености, разлики и способности да изпитва различен тип усещания.

2. Изненадващо е колко малко изследвания има в тази област и когато изобщо има такива, то броят на участничките не надвишава петдесет на възраст между 20 и 40 години. Поради тази причина стойностите са не съвсем точни и в повечето случаи са осреднени.

Колко голяма всъщност е вагината

Според изследване публикувано в “Британското списание по акушерство и гинекология“ през май 2005 година, включващо 50 жени се посочва, че средната дълбочина на женската вагина е между 7 и 13 сантиметра. На какво може да се дължи разликата в тези показатели? Като цяло тук се намесва уникалността на човешката анатомия и физиология. Също както при пениса, който в еректирало състояние може да промени размерът си двойно, вагината може да се разтегне почти два пъти във възбудено състояние по време на полов акт. Това означава, че средният размер на максимално разширен вагинален канал може да достигне до 20 см.
В случай, че пенисът ви е над тези сантиметри, по време на секс, можете да опрете шийката на матката, което в повечето случаи причинява неприятно усещане за жената. Въпреки това както е споменавано не веднъж, по-големият пенис е за предпочитане, защото с него можете да достигнете до всяка точка на женската вагина, като доставяте максимална симулация и удоволствие. Нещо което при по-малките размери е трудно постижимо.

Когато става въпрос за ширина, то тук нещата също могат да бъдат разгледани в широк диапазон. В нормално състояние тя е между 2 и 3.5 сантиметра. Като при проникване някои вагини могат да достигнат разширяване в рамките на 11 сантиметра. Разбира се тук вече говорим за целенасочено разширяване, което не цели нормален полов акт.
Отново нека подчертаем, че човешкото тяло е уникално. Правилото важи за жените в пълна сила, предвид, че по време на родилен процес, разширяването може да достигне 15 см. До момента не е известен пенис с такъв размер, но ако приемем средния диаметър, то можем да заключим, че един по-дебел и голям пенис в повечето случаи е за предпочитане. Това дава на дамите чувство на плътност и максимално удовлетворение при проникване и полов акт.

 

Автор: TheM/източник: Блог Здраве