Мислите на една жена за мъжкото тяло

Винаги е забавно да четеш женски мнение по наш адрес. Както мъжете винаги си представяме, че по цял ден бихме си мачкали циците, ако бяхме жени, така и мацките отделят сериозна част от деня, представяйки си, че са мускулести мъжаги.

Представям ви сега мнението на Ели Кемпър – автор в GQ Magazine. Тя е колежка, която активно се занимава с най-различни видове женски спорт, но въпреки това не е „куха лейка“, която 1/3 от живота си е във фитнеса, 1/3 пред огледалото и 1/3 по клубовете.

В красивата ѝ главичка има малко повече сиво вещество, което прави материалите ѝ интересни за четене. Ето и текстът ѝ, адресиран към мъжката физика:

  1. Мускулите – Ако не си пожарникар или актьор, който играе пожарникар, изпитвам притеснения, ако си прекалено нацепен. Много въпроси възникват в мен: 1. С колко мечки на ден се бориш? 2. Очакваш ли от мен да имам мускули, като на пожарникарка? 3. Колко време ще ти отнеме преди да ме гушкаш до смърт?
  2. Лицевото окосмение – Лицето на мъжа не е моравата на богаташ. Пилееш прекалено много ресурси, отдавайки се толкова енергично да бръснеш брадата си, бакенбардите и мустаците. Нито пък лицето на мъжа е гора. Не бива да има сплетени плевели, храсти и животински видове с яйца, вплетени в къдриците. Най-добре не преминаваш границите, поставяйки се в определен режим за хигиена, ред и перспектива. „Мъжът трябва да се грижи за лицето си, както се грижи за живота си.“ – това е мантра, която бих искала да се отнася за мен.
  3. Целите крака – Глезените, прасеца, коленете и бедрата никога не бива да се излагат на светлината. Тези твои части са от анимациите. Когато си помисля за бедрото на възрастен мъж, трябва да се ударя, за да не се разсмея.
  4. Пресите – Не е нужно да изваеш V-формата в долната част от корема. Тази част от тялото ти, която съм чувала да наричат „Коремно V“, „V-линия на пресата“ и „Секслиниите“, е объркваща за мен. Мускул ли е или мазнина? Ако са две нежни вълнички на коремчето, спускащи се надолу по тазовата кост, тогава и аз имам Секслинии. Нека ви чуя за Секслиниите! Но, ако тези линии са мускули, тогава съм ужасена. С толкова силни Секслинии, коя жена би се чувствала в безопасност?
  5. Стъпалата – Стъпалата ти работят здраво. Стоиш на тях толкова време. Но, когато те видя, да ти правят педикюр в салона за красота, ми иде да ти плесна един шамар. Кой си ти – любимият кон на Владимир Путин? Моля те, ако искаш масаж на краката, прави го тайно вкъщи. Купи си един от онези масажори.
  6. Миризмата – Мъжете са силни, каквато е и миризмата с тях. С голямата сила на миризмата идва и голямата отговорност.
  7. Дупето – Всяка жена помни деня, в който е научила, че дупето ѝ трябва да е повдигнато и кръгло. Беше горещ летен следобед, годината бе 2001 и всяка жена с плоско дупе трябваше да бъде отведена отзад, за да бъде застреляна. По някаква причина това не се отнесе за мен. Вашите дупета имат позволението – не, насърчавани са, за да си останат неравни, вдлъбнати и отпуснати. Връчвани са награди за онези, чиито задници са най-безформени. Трофеи получават онези с най-питообразните задни бузи. Това приключва сега! Не защото искам мъжките задници да се противопоставят на гравитацията, а, защото искам да почувствате моралната обвързаност към това да правите упражнения с идиотската гумена синя топка.

Автори: Десислав Янкулов и Ели Кемпър Източник: GQ Magazine