Защо циците се видоизменят с времето?

Женските гърди са една от най-динамично развиващите се част от човешкото тяло. В хода на целия живот на една жена те преминават през безброй етапи и човек никога не знае, как биха изглеждали утре.

Тайната на този феномен е разгадана от медицината, където потърсихме обяснение, за да си отговорим на този важен житейски въпрос.

Оказа се, че бюстът при жените се влияе от почти всичко, което се случва около тях.

В двайсете си години динамиката достига своя пик. Тогава ежемесечно бюстът търпи промени, в следствие на цикъла. Огромен фактор е и бременността, която най-често по света се случва в това десетилетие. Не бива да забравяме и качването и свалянето на килограми, защото огромна част от циците са съставени от мастна тъкан. Нормално е с отслабването циците да спадат и да растат с надебеляването.

Всеизвестен факт е, че, когато една жена забременее и се доближи до термина си, бюстът преминава през много драматични промени. Еволюцията е накарала гърдите да започнат да произвеждат кърма, която да послужи за храна на новороденото. Това обяснява болките в тази чувствителна област и уголемяването на размера.

Поради честите промени в двайсете, трийсете страдат от вторичните ефекти. Вземете за пример един ластик, който в продължение на месеци и години наред бива разтяган и свиван. Това ще намали еластичността му и ще го отпусне. Същият принцип важи и за кожата на гърдите. По тази причина в трийсете жените започват да наблюдават отпускане в тази невралгична зона и затова най-често тогава прибягват до хирургически корекции.

След четиредесетата годишнина гърдите започват драстично да се деформират. Причината не е толкова в гравитацията, колкото в приготвянето на тялото за менопаузата. Една гърда стои стегната и оформена, благодарение на млечните жлези в нея. С времето организмът решава, че няма нужда да поддържа функционална системата, което позволява на мастната тъкан да преобладава тази зона и респективно бюстът увисва.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Mobile Likez