Женските проблеми, с които мъжете не се сблъскваме

Чак не мога да повярвам, че написах такова заглавие. Как така една жена ще има проблем и той няма да се превърне в такъв за мъжа?! Това е невъзможно! Е, шегата настрана. Жените определено страдат от далеч по-различни проблеми, сравнено с мъжете, което до някъде обяснява по-честите спадове в настроението у нежния пол. Нека сега заедно проверим, за какво иде реч.

  • Проблеми със съня – Статистиката сочи, че жените са далеч по-неспокойни по време на сън, като причините за това могат да са различни. Най-често става въпрос за проблеми в работата и с децата, тъй като отговорностите на една жена в ежедневието са по-големи от на един мъж, тъй като от нея се очаква не само да работи, но и да отглежда поколението. Ролята на бащата се свежда до 1-2 часа на ден, колкото и мъжете да твърдим друго. По тази и още куп други причини, дамите изпитват по-чести затруднения в леглото.
  • Подготовката за излизане – Един мъж може да си позволи да хвърли две шепи вода върху лицето си, да подуши, дали е чиста тениската му и да натъпче връзките на маратонките си, за да е готов да излезе навън. Външният вид е важен и за двата пола, но една анкета показва, че в 78% от случаите жените изпитват много по-голяма нужда от това да изглеждат добре пред хората. Точно затова мъжката половина от света има нужда от 5-10 минути подготовка, а женската отделя между 30 минути и час. Чувал съм и за далеч по-тежки случаи от порядъка на 3-4 часа, но нека предположим, че те са рядкост, както е рядко и един мъж да прекарва повече от един епизод на „Под прикритие“ в банята.
  • Сексуалните партньори са бреме, а не повод за гордост – Ако един мъж спи с много жени, той е плейбой, но, ако една жена спи с много мъже, то тя е курва. Защо е така? Темата е дълга и широка, но е факт, че обществото все още заклеймява жените, които обичат сексуалните удоволствия с различни партньори. Прикриването на тези пориви коства много усилия на жените, въпреки че сексуалният ни нагон е почти изравнен.
  • Сексуален тормоз – Знаете ли, че според българското законодателство, ако един мъж прави секс с жена против волята ѝ това се смята за изнасилване, а, ако една жена го направи с мъж, това се счита за блудство? Разликата идва от чисто физиологичната възможност двата пола да правят секс. Мъжът има нужда от възбуда и захранване на пениса с кръв, за да е функционален, докато жената няма функционални физически белези, които да ѝ пречат да прави секс. Изхождайки от това, можем да стигнем до извода, че жените са тези, които страдат по-често от сексуален тормоз на работата и по улиците, тъй като в обратната посока мъжете го приемат за ласкателство.
  • Закуската е проблем – Мъжете най-често смачкваме по една баница с боза на път за работа, докато жените не могат да рискуват с нещо толкова нездравословно, тъй като всеки излишен грам по тялото им си личи от километри. Все пак – едно да качиш килограм на фона на останалите 95 и съвсем друго е измерението на този килограм на фона на 45. Сутрин борбата със закуската е безмилостно жестока.
  • Самооценка – В по-голямата част от случаите мъжете харесваме отражението в огледалото. Дебели или слаби ние винаги намираме за какво да се хване, докато жените гледат себе си през лупа. Едно неотскубнато косъмче на веждите ще ги накара цял ден да се взират в него на предната камера на телефона и точно то може да ги докара до полуда.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Bustle