Спасиха трима корабокрушенци, заради надписа им „Help“

Изглежда, че най-детското решение в кризисна ситуация се оказва възможно най-правилното, защото трима мъже са били спасени от безлюден остров, благодарение на надписа им с палмови листа „Help“ („Помощ“).

Тримата мореплаватели претърпели корабокрушение в средата на Тихия Океан, където яхтата им бива потопена от голяма вълна.

Трагичните събития се случват посред нощ, както обикновено става и по филмите, но те запазили самообладание и преплували няколко километра в открити води, докато не попаднали на напълно необитаем остров, който дори не фигурира на сателитните снимки на Google Maps.

Един от факторите, който е изиграл най-голяма роля в спасението, е, че бреговата охрана била известена своевременно за потъналата яхта и била започната спасителна операция със самолет.

Отнело три едни на екипа, за да локализира местонахождението на мореплавателите и да ги спаси от фаталния край на тяхната история, която ще разказват и на правнуците си.

Това, с което се разминали, било малко дехидратация, глад и слънчеви изгаряния по кожата, но подобна цена е прекалено малка за спасените им животи.

Автор: Десислав Янкулов Източник: NBC, цитиран от Esquire