Уволниха учителка, заради втората ѝ работа, като модел

21-годишната Джема Лейрд е млада начална учителка, която успява отлично да съчетава двете си работи, за да припечелва достатъчно пари, за да си позволи нормалните неща, която една самостоятелна жена иска от живота.

В нашия свят, изобилстващ от информационни технологии, изглежда най-лесното нещо на света е да проучиш учителя си, за да го видиш в различна светлина от тази, в която го виждаш в училище. Така и прави един от учениците на г-ца Лейрд.

Оказва се, че госпожицата работи на две места, едното от които е модел и това смущава известна част от родителите на децата, които проявяват прекалено голям морал, ако питате мен.

При кандидатстването си за работа Джема не е спестила тази подробност от кариерата си, но от учителския съвет нямали нищо против преди това да се разчуе.

Директорът на учебното заведение в последствие уволнява своята подчинена с аргумента, че влияе зле на репутацията на училището.

Случилото се афектира много г-ца Лейрд, според която уволнението ѝ е обидно и я е накарало да се почувства, като проститутка, а не като модел. Самата професия би трябвало да се смята за напълно нормална и не бива да предизвиква негативни реакции у хората.

Решението все пак е окончателно на учителския съвет, но все още съществува риск да се стигне до съд, тъй като това е форма на дискриминация към жените и типичните за тях професии.

Автор: Десислав Янкулов