ЕС ще въвежда визи за САЩ и Канада?

Това е напълно възможно, в следствие на прекалено затегнатите мерки за голяма част от гражданите на Съюза, които продължават да се сблъскват с кошмарния пропускателен режим до северноамериканските страни.

Европейската Комисия ще повдигне темата пред всички членки на Съюза, тъй като във вторник изтича двугодишният срок за облекчаване на пътуванията до САЩ и Канада.

От двете страни продължават упорито да се борят с емигрантите от Полша, Хърватска, Кипър, България и Румъния, въпреки редицата икономически промени, които тези страни наложиха във вътрешната и външната си политики.

Ако трябва по някакъв начин да коментираме ситуацията, ще кажа, че Европейският съюз трябва да застане по-категорично зад всяка едно от своите членки и кандидат-членки в получаването на равни права по отношение на интернационалните пътувания по работа и удоволствия.

Предстои в следващите месеци да стане ясно, дали американци и канадци ще склонят или техните граждани ще изпитват същите пречки, както българите в съответните посолства.

Автор: Десислав Янкулов Източник: HiComm