Богатите хора стават рано

Това е факт, който се потвърждава в 50% от случаите, които са попаднали в изследването на Томас Корли – автор написал книга за самоиздигналите се богаташи.

Корли се е срещнал лично и е разговарял за навиците им с цели 177 души, които са се издигнали от нищото, за да могат днес да бъдат сред най-богатите хора на планетата.

Проучването му доказало редица неща, но едно от най-отчетливите е навикът да стават с около 3 часа по-рано от първите им предвидени за деня служебни ангажименти.

Ричард Брансън е един от тези хора.

Той е навил алармата си, за да го буди всеки божи ден точно в 5:45, за да може да поспортува и все пак да има време, за да се подготви за дългия ден, който му предстои.

Джак Дорси прави същото, но той дори става с 15 минути по-рано от колегата си. Всяка сутрин той прави по 10 километра крос, а, докато стигне до работа, вече тялото му е напълно готово за всичко, което му предстои.

Оказва се, че една огромна част от тези хора са си изградили този навик. Те твърдят, че ранното започване на деня ни открадва още няколко часа от него, за да можем да свършим всичко, което сме си наумили.

Обикновеният човек най-често се оплаква от липсата на време, за да си свърши работата, но на практика не си дава сметка, че всеки ден става около 30 минути до час преди работното си време. Така той няма достатъчно време, за да закуси или да направи, каквото и да било друго, за да започне деня си подобаващо.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Business Insider