Съвети за облекло на първа среща

Не само жените изпитват проблем при избора на дрехи, когато ще излизат на среща с мъж. Особено, когато ще се виждате по-така за пръв път. Всеки иска да изглежда ослепително и да впечатли отсрещния.

И двата пола имаме нужда от помощ в това отношение.

Ако не беше така, нямаше да има един милион женски и мъжки списания и сайтове, които да функционират, благодарение на човешката несигурност. В това число сме и ние, да не мислиш, че се изключваме, като някакви по-специални.

Ето ти няколко бързи съвета сега за облеклото ти на първа среща, които ще ти помогнат, за да се чувстваш уверен и да се представиш в наистина най-добрата си светлина:

  1. Не прекалявай с контенето – Прекаленото влагане на усилия по отношение на външния вид говори за солидна несигурност. Сякаш се опитваш да прикриеш нещо, отвличайки вниманието с перфектно лъснати обувки, прилежно оскубани вежди и изпилени до съвършенство нокти. Да, тези неща са хубави по принцип, но всички направени на куп ще предизвикат подозрение. Отдели половин-един час пред огледалото, но не повече.
  2. Облечи се за бар/ресторант/кафене, а не за сватба/кръщене/изпращане в казарма – Имай в предвид, че дрехите имат за цел да те представят в определена светлина, според случая. Не слагай фраг и папионка, ако ще я водиш на обяд в мола. Не, че мола е добро място за първа среща, но все пак. Обличай се според случая. Дънките, тениската и кецовете са идеални за разходка из градските улици и сядане на по кафе в центъра. Ризата и панталона облечи за клубчето, а сакото и вратовръзката са дрескодът за ресторанта.
  3. Никога не очаквай, че ще преспиш у тях още първата вечер – Каквото и да ти говорят хилядите социологически проучвания, жените избягват секса на първа среща, още повече пък секса на първа среща у тях. Ако те види с найлонка с чорапи и гащи в нея, работата ти е спукана. Достатъчно е просто да сложиш един презерватив във вътрешния джоб на горнището или сакото, за да ти носи увереност. Всяко нещо, което крещи – „Тази вечер ще правя секс“, те обрича на ръкоблудство.
  4. Избягвай пуберския стил – Дори да си на 20 години пак не бива да носиш тениска на Супермен на първата ви среща. Всякакви шарении и детски щампи по дрехите са изключени. Ти си мъж, а мъжете се придържаме към по-скучните дрехи, когато тематиката не го изисква. Черно, бяло, сиво, синьо, кафяво… сещаш се какво имам в предвид. Това трябва да е аутфита ти за вечерта, в която ще питаш за любимата ѝ музика, дали харесва кучета и дали има братя и сестри.
  5. Не носи букет, а само цвете – Букетът е нещо прекалено официално. Той влиза в употреба на някакъв личен празник, докато това е просто една среща. Ще ѝ направиш достатъчно добро впечатление, ако по пътя си откраднал някое пролетно цвете, което си скъсал със зъби и си побягнал, когато бабата, която го е насадила, ти се подвикнала, че си „айдук“. Аз лично смятам, че цветето трябва да е откраднато, защото купуването е лесно, а кражбата е свързана с известни морално устои. Показва ѝ, че си готов да нарушиш някои правила, за да я впечатлиш. Започни с нещо малко, като цвете, и после мини на банковите обири. (За последното се шегувам, да не си помислиш нещо!)
  6. Носи удобни обувки – Обувките се делят на два вида – удобни и хубави. Хубавите обувки имат за цел да те направят неотразим, но те заземяват на едно място. Те не са направени за дълги разходки, а най-много за крачките от апартамента до колата, от колата до масата в ресторанта и от масата в ресторанта до таксито. Толкова! Удобните обувки са по-мъдрият избор, защото няма приятна вечер в женска компания, която да завършва с целувка по бузата и „чао“ пред вратата на заведението. Винаги имай в предвид, че, ако нещата вървят добре, ще ви се иска и на двамата да направите една разходка. Идеалният вариант е, ако ти позволи да я изпратиш до вкъщи. Там вече си гледал поне две романтични комедии и знаеш, какво следва. Не, порното не е в този жанр. Пак ти казвам – едва ли ще получиш шанс, да го извадиш тази вечер за нещо повече от разходка до тоалетната.

От тук нататък всичко е в твоите ръце. Погрижил си се за външния си вид, но не си прекалил, което ще ѝ даде възможност да си направи по-добри изводи за теб и да ти позволи да ѝ се обадиш за втора среща. После трета и така.

Автор: Десислав Янкулов