10 причини, за да спреш с порното

Ако трябва да съм честен, при мен е малко като с цигарите при пушачите. Марк Твен го е казал: „Да откажа цигарите е най-лесното нещо на света. Правил съм го стотици пъти.“ Та, и аз така.

Отказвал съм порното стотици пъти, но винаги се намира по някой скапан ден, в който на човек му се иска да си вземе една салфетка, да си свали гащите до коленете, да си пусне някое от милиардите видеа в интернет и да се отпусне по онзи класически изпитан метод, който уврежда очите.

Е, време е да ви издал няколко съвета за спирането с порното (поне за седмица-две), което не ви гарантира подобряване на начина на живот. По-скоро ще си е някакво мъчение, но в Библията е казано, че мъките ни учат най-добре. Или там нещо от сорта. Подгответе се за един „сух“ април.

  1. Заложете на любима порнозвезда – Как така ли? Няма ли да се влюбите още повече в порното? Не и сега ще ви обясня, защо. Причината е психологична и е много тясно асоциирана с поговорката „Не може само пържоли, трябва и фасул.“ Опитвали ли сте се някога да се храните само с любимото си ястие в продължение на дни и седмици? Ако да, тогава знаете, какво имам в предвид. Дори сочната пържола на скара започва да писва, когато ден подир ден я нагъваш на обяд и вечеря. Същото важи и за любимите порнозвезди. Ако си направиш един маратон от две седмици с Райли Стийл, в един момент ще ти писна да гледаш перфектните ѝ цицки и уникално дупенце, докато перверзната ѝ физиономия се гърчи от екстаз под усърдния физически труд на надарения колега с кожената пръчка…
  2. Ако смятате, че ви е проблем, признайте си пред себе си – Хората с различни пристрастявания и мании най-често изпитват проблем със самопризнанието. Ако мислите, че порното ви пречи на нормалния начин на живот, тогава се осъзнайте и си поставете за цел да поправите тази част от битието си.
  3. Средно на седмица човек отделя по 8 часа в гледане на порно – Човече, това е една работна смяна. Осъзнаваш ли, че пропиляваш живота си в гледане на сухи тренировки за правене на деца. Статистиката има и други измерения, с които сега ще те стресна. 12% от потребителите в порносайтовете отделят по около 5 часа на седмица в тази част от пространството, докато има цели 59%, които изкарват между 4 и 15 часа от общо 168, които се съдържат между понеделник и неделя. Има бая по-забавни неща, които можеш да правиш, вместо да биеш кълвача.
  4. Хората от горната статистика повишават риска да останат сами в живота с цели 50% – Представяш ли си се на 30-и години, а все още се приспиваш с лъскане на бастуна и прегръщане на възглавницата? Депресираща мисъл, определено! Гледането на повече порно увеличава шанса ти да се превърнеш в дърт парясник. Представи си майка ти, колко разочарована ще е, ако я оставиш без внуци.
  5. В университета съотношението между чекиджии и правещи секс е близо 50 на 50 – От коя страна на статистиката ще си е изцяло твой избор. Решавай разумно!
  6. Времето, в което започваме да бием маймунката, е между 12 и 14-годишна възраст – Нормално. С началото на пубертета хормоните ни бушуват та ще се изтрепят. Имаш чувството, че цялата ти налична енергия е фокусирана върху гениталиите ти, а единственият начин, да облекчиш болката, е, ако ѝ се отдадеш. Гледай да се наситиш на мастурбацията, докато си още малък, пък после замести ръката с жена. Тъкмо няма да ти излизат мазоли.
  7. В последните няколко години порното се е извратило – С навлизането на термина MILF нещата започнаха да стават все по-груби. Едиповият комплекс е термин, който се използва все по-често от психолозите. Отворете PornHub и погледнете препоръчаните за вас видеа, които са популярни в България в момента. Какво виждате там? „Mom and son“, „Taboo handjobs“, „When daddy is away“, „Stepsister“ и т.н. Смущаващо е, че близките роднински връзки представляват все по-голям интерес за мастурбаторите.
  8. Прекалено честото мастурбиране води до проблеми с еакулацията – Когато ръкоблудството е в умерени граници – да речем веднъж седмично – тогава дори е полезно да изпразвате кесиите, за да поддържате репродуктивната система здрава. Но, ако не пропускате ден от седмицата, тогава рискувате да изпитвате три основни проблема по време на истински секс. Първият е, че ще свършвате преждевременно. Вторият е, че може да изпитвате по-голяма трудност в изпитването на оргазъм. И третият проблем е, че в даден етап може да спре да ви става, ако насреща не е Аса Акира или Мия Калифа. Все кофти проблеми, които са причинени от дясната ви ръка.
  9. Очакванията ви за секса жестоко се разминават с наученото от порното – Ще те шокирам сега – повечето жени мразят да свършаш в устата, на лицето, върху гърдите, на дупето, на корема и където и да било другаде по тялото им. Мнозина от жените искат да виждат семената ти, колкото се може по-далеч от себе си. Една от най-успокоителните им гледки е, когато видят, че торбичката на върха на презерватива е напълнена. Но да оставим свършването настрана. Мислиш ли, че всяка втора е готова да прави анален секс или пък да изпробва поза „тирбушон“ още на втората ви среща? Ако мислиш така, значи си бая заблуден и причината за това е порното. Да не говорим, че, ако си водопроводчик или разнасяш пици, контактът ти с жените е сведен до „Донесохте ли ми чесновия сос?“
  10. Порното намалява продуктивността ви в ежедневието – Ако съзнанието ти е ангажирано с последната сцена, в която Джеймс Дийн опрашва 6 женски една след друга, тогава, как очакваш, че ще си свършиш работата качествено в офиса. В папката ти най-вероятно има повече рисунки на цици, отколкото статистически данни за първото тримесечие в компанията. Да не говорим, че на човек му се приспива веднага, след като е източил макарите, а уж е решил да се отпусне малко в средата на тежкия ден и после да си довърши започнатата работа. Лошо решение, друже.

Автор: Десислав Янкулов