Купонът му започна в Челмсфорд и свърши в Барселона

Ето на това се казва юнашко напиване. Браво! Поздравления, г-н Алекс Кавиел! Вие току що се превърнахте в легенда за всички безпаметни купонджии по света.

"Познайте,  къде се събудих?"

„Познайте, къде се събудих?“

Какво всъщност се е случило на този 21-годишен англичанин? Оказва се, че едва вечер той излязъл на купон със свой приятел. Двамата обиколили всички възможни клубове в градчето им, когато изведнъж единият изчезнал.

Оказва се, че се е прибрал, защото не можел повече да издържа на алкохолния уикенд. Не това направил Алекс Кавиел.

Към 3:30 приятелят ми изчезна и си спомням, че през ума ми мина една мисъл – „би било приятно, ако отлетя нанякъде.“

И така и прави. Отскочил до вкъщи, грабнал една найлонова торба, сложил в нея най-важните неща – презерватив, слънчеви очила, европейско зарядно за телефон, ключове и малко дребни.

Сънувах много приятен сън, че съм на самолет. Беше много реалистичен, но не му обърнах особено внимание и се унесох отново. Когато се събудих, тъкмо кацахме в Барселона.

Г-н Кавиел наистина се озовал в съседна Испания в следствие на партито от предната вечер близо до дома си. За негово щастие всичко било наред, имал достатъчно пари в картата си и решил, че така и така е вече тук, защо да не се позабавлява.

Багажът на купонджията

Багажът на купонджията

Прекарал следващите три дни в спонтанна ваканция, обикаляйки клубовете в столицата на Каталуня и прекарвайки нощта всеки път в различен хотел. Купил си и малко дрехи, за да има с какво да се преоблича.

Крайната сметка за това тридневно фиаско показала, че Кавиел е похарчил около £1000. В това число билетите за отиване и връщане, нощувките в хотелите, дрехите и партитата в заведенията. Прекалено скромна сума за една епична история, която е започнала с думите: „Да излезем за по едно малко.“

Автор: Десислав Янкулов Източник: Independent