Ефективна присъда за футболист, блудствал с 15-годишна

Бившият национал на Англия – Адам Джонсън, беше намерен за виновен на последна инстанция в Кралски Съд в Брадфорд и ще лежи 6 години в затвор.

Съдията Джонатан Роуз бе категоричен: „Това ще е първото ви влизане в затвора, защото това е изцяло по ваша вина.“

Бившото крило на Манчестър Сити и Съндърланд бе арестуван от властите в Англия, докато е блудствал с непълнолетна в Range Rover-а си в Дърхам миналата година.

28-годишният Джонсън на няколко пъти е бил заподозрял по случаи със секс с непълнолетни.

Съдът не е намерил достатъчно доказателства, за да обвърже престъпленията, но фактът, че не за пръв път мъжът е замесен в подобно излияние, несъмнено е повлиял на крайното решение.

Момичето, с което е преспал футболистът, е фенка на последния му клуб, което я е подвело, за да влезе в контакт с него.

Преглед на хронологията в чат между двамата установява, че те са си разменили повече от 800 съобщения, от които става ясно, че Джонсън е знаел за точната възраст на момичето и въпреки това е правил секс с нея.

Колеги от Острова са открили сестра на Адамс Джонсън – Фей, за да коментира присъдата. Тя казва пред тях, че „не е присъствала на делото, за да не може брат ѝ да види болката в очите ѝ.“

Сестрата се опитала да намери обществена подкрепа, публикувайки страница във facebook, която достига до 3000 последователи, но малко след официалното решение на съда, тя е закрита от администраторите в социалната мрежа.

Това се оказва един от най-големите скандали в английския футбол изобщо. Джонсън ще лежи в затвора, за да обмисля постъпката си в следващите 6 години.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Independent