Ислямска държава стои зад атентата в Брюксел

Ако трябва да съм честен, цял де се опитвам да избегна писането на материал по темата с атентата в Брюксел, но някак сърце не ми дава да оставя нещо подобно неотразено. Ние сме развлекателен сайт, в който винаги съм държал да четете любопитни и забавни неща, но за жалост идва и момент, в който човек не може да спре да обръща поглед встрани.

Днес в столицата на Белгия – Брюксел, терористичната организация, вилнееща в Близкия Изток и Европа в последната година , наричаща себе си „Ислямска държава“ нанесе нов кървав удар в сърцето на Европа.

До момента има информация за 34 жертви и още 170 ранени в следствие на три експлозии, случили се в метрото и летището в града.

Полиция, разузнаване и военни от целия свят в момента са изправени на нокти, за да предотвратят евентуален нов терористичен акт, докато местните власти в Белгия се опитват да се справят с кризисната ситуация.

Историята с Париж се повтаря и потретва, докато Европейската общност продължава да си затваря очите за бежанската криза, която навлече това на хората от Стария континент. С треперещи пръсти продължавам да тракам върху клавиатурата, за да попитам въпроса, който всички си задаваме в последната година – до кога цивилизованият свят ще търпи безчинствата на шепа извратени мозъци, които смятат, че представляват нечия вяра?! Дами и господа международни лидери, нужно ли е вашите собствени семейства да пролеят кръвта си, за да отворите очите си и да предприемете адекватни мерки?! Колко още безброй невинни трябва да умрат, докато отиват на работа, на училище, на кафе, на разходка…?! Колкото очи семейства трябва да бъдат почернени в името на нечия чужда идеология?! Кога терорът най-накрая ще спре?! Искате да не се страхуваме – ами направете нещо по въпроса, защото вече започваме да губим надежда.

Време е да се потърси възмездие и е време дипломацията да си свърши работата, изпращайки автомата като алтернатива на писалката. Това е единственият аргумент, от който разбират прасетата, наричащи себе си „рицарите на Аллах“.

Автор: Десислав Янкулов