Хълк Хоган спечели на първа инстанция делото си за $115 милиона

Миналият петък Хълк Хоган или както е истинското име на бившата кеч и кино звезда – Тери Болеа, спечели делото си срещу Gawker Media на първа инстанция.

Болеа е предявил иск срещу медията, която преди 4 години публикува клип от скрита камера, където ясно се вижда как кечистът прави секс със съпругата на свой приятел.

Жури отсъди в полза на Хоган иска му за финансово обезщетение в размер на $115 милиона, защото не е бил наясно, че е сниман, докато прави секс с въпросната жена.

Аргументът на ответната страна е, че през цялата си кариера Хълк Хоган е прокламирал сексуалността си и публикуването на скандалното видео не е оронило имиджа му.

Оказва се, че Първата поправка в американската конституция включва една условност. Публичните личности водят два отделни живота. Единият е личният им, а вторият е светският. Когато Хоган е прокламирал сексуалността си, той го е правил в ролята на измисления си герой в кеча, докато видеото, в което изневерява, е Тери Болеа. Изхождайки от това, адвокатът на звездата се възползва от тази тънкост в законодателството, благодарение на което се достига до този развой на събитията.

От Gawker Media ще обжалват на следваща инстанция, тъй като все още смятат, че това не е справедливо, още повече, че отсъдената глоба е в прекалено голям размер за щетите, които е нанесло публикуването на видеото с домашното порно на Хоган.

Автор: Десислав Янкулов Източник: New York Times