Попитахме жените – как се излиза от friend зоната?

Не, че се хваля, ама аз съм един от малцината дръзнали да зададат един от най-важните въпроси към жените изобщо. Почти няма мъж на света, който поне веднъж да не е попадал във friend зоната. Питаш, какво е „friend зона“ ли? Друже, не мога да повярвам, че ми задаваш такъв въпрос! Обяснявам набързо, за да не стават недоразумения. Човек попада във friend зоната, когато е в много добри отношения с жена, към която има скрити желания за интимни отношения, а тя към него – не.

Иначе казано – това е бая гадно място!

Всеки един от хората, попадали в тази графа, си е задавал един много, много важен въпрос – как да изляза от тъпата friend зона, бе мамка му?! Очевидно, нещо не го правиш, както трябва. Подаряваш ѝ цветя, говориш си с нея за проблемите ѝ, споделяте си тайни, ходите на кино, но не – тя отказва да те приема за нещо повече от „просто приятел“. Аз не съм в състояние да ти дам отговор на терзанията, а и се съмнявам някъде там да има мъж, който да ти даде правилния съвет. Какво се прави в такива случаи? Питат се жените, ето какво!

  • Д: Щом вече си във friend зоната, значи това момиче те харесва достатъчно като човек и ѝ е приятно да прекарва времето си с теб. Можеш да бъдеш директен и искрен с нея и без заобиколки да ѝ признаеш чувствата си. Ако тя не е сигурна, бъди готов да се бориш за нея, а, ако те отреже, поне си опитал.
  • Г: Като се покажеш, че имаш интерес към момичето и то не само приятелски. Тук е и тънкият момент – да не се прекалява с това. Не се натрапвай, защото става досадно. Просто бъди ясен в намеренията си. След това вариантите за излиза са два – единият е да станат нещата, а другият да не станат и вече да не си във friend зоната.
  • Г: От моята friend зона – доста трудно. Аз съм супер френдли и доста лесно решавам, че някой ми е приятел. Веднага след това – , че мога да говоря с него за всичко – от „онази седмица“ до, какво според него е редно да направя, когато гаджето ми ме дразни. Реално, досега не ми се е случвало от friend зоната някой да премине в другата зона. Въпросът е да внимава, да не попадне в пространството, в което казвам: „Мамо, излизаме по женски с Теди, Диди и (мъжко име).“ Според мен от friend зоната не се излиза.
  • И: О, това е най-големият ми проблем. Но все пак мисля, че се излиза с голям риск. Трябва да покажеш на този човек, че го желаеш. Не да го кажеш, а да го докажеш с действия като го награбиш!
  • С: Тайничко да се надяваш нещо да се случи, а човекът отсреща да вижда в теб само приятел… ПЪЛЕН УЖАС, в който е попадал всеки втори човек!!! Още при първия контакт жената или вижда в теб човек, с който може просто да изпие кафето си, или „вижда“ мъжкото ти ухание и тяло. Този първи поглед жената НЕ може да промени, дори и всичките звезди да ѝ бъдат свалени, дори и всичките цветя на света да ѝ бъдат подарени…. Дори и света да ѝ свалят в краката. Ти просто си оставаш за нея приятел, просто приятел!!!
  • Д: Съветът ми е, мъже, които искате да преминете границата на „просто приятел“, е – поговорете с момичето, кажете ѝ, че интересът ви е по-палав и я оставете няколко дни да свикне с мисълта. Нека премисли и реши, дали иска същото, пък тогава пуснете набора от заучени свалки и развържете кесията за цветя и коктейли.
  • А: Имам личен опит с тези неща и той ме навежда на една мисъл или по-скоро съвет за мъжете, които са във friend зоната. Веднъж влезете ли в нея, излизането е трудно, но все пак става по следния начин – трябва да предизвикате чувства на липса у мацката. Направете така, че да ѝ е мъчно, когато ви няма. Създайте лека дистанция. Изчезнете от живота ѝ с всички готини неща, които сте правили за нея преди и се завърнете след известно време (месец-два). Тогава вече идвате с нов облик пред нея. Вариантите стават два – или тя ще ви поиска, или ще ви е забравила. И в двата случая си вън от friend зоната.
  • Ц: Веднъж попаднал там почти нЕма излизане, освен, ако не се случи грандиозно чудо. Ние, момичетата, приемем ли едно момче за приятел и брат, то то винаги си остава такъв. Някак си хич не е окей да си легнеш с брат си, нали? (Иначе всички знаем, как се случва, благодарение на „Игра на тронове хаха.)
  • Т: Да излезеш от friend зоната е трудно, бих казал и в доста случаи невъзможно. Когато приема някого за приятел, той може да ми е много близък, да знае всичко за мен и аз за него, но само толкова. Драги мъже, ние жените разбираме от намеци и въпреки, че е добре да се следва максимата „Никога не се предавай“, просто има момент, в който трябва да приемете, че, когато се правим на неразбрали и приемаме уж случайно подхвърлените сексуални шегички със смях – не искаме да разваляме приятелството. По-добре е да „не забелязваме“, какво става отсреща, отколкото да режем директно човека, когото считаме за приятел. И, ако за вас е трудно да останете такъв – изходът от friend зоната е разваленото приятелство.
  • Б: От friend зоната се излиза, когато започне да се иска да се влиза.
  • А: Няма как! Или имам чувства към теб още от началото, или никога няма да изпитвам същото към теб, както ти към мен. Онзи филм, в който един ден ще съм твоя, да си го избиеш от главата.
  • В: Като уж случайно се окажете само двамата в бара или киното. Комплиментите зачестяват, а среднощният чат продължава до 2-3 сутринта.
  • Д: Много трудно се излиза от friend зоната, но не е невъзможно. Като за начало са подходящи някакви флирт закачки (уж на шега) за „опипване на почвата“. Флиртуващият е желателно да се представи в по-различна светлина. Накрая му остава само да рискува и да предприеме някакви директни действия, които ясно да показват, че иска повече от приятелство.

Автор: Десислав Янкулов