Прозрението на една жена: Никога повече няма да нося сутиен

Алилуя! Ние от мъжкото съсловие гласуваме с две ръце „За“! Дами, последвайте примера на Джина Флорио. Тя работи в сферата на журналистиката вече от няколко години и определено може да мине за жена с достатъчно сиво вещество, че да може човек да ѝ се довери. Все пак, ако тези думи бяха на някоя цицореста празноглавка, която си е написала името на ръката, за да не го забрави, тогава можеше спокойно да подминем едно такова изказване. Но, когато то идва от устата на жена с прилично IQ, тогава е време да се замислите.

Колежката Флорио разказва надълго и нашироко за опита си със сутиените. Аз нямам намерение да ви разтягам локуми, а само ще ви извлека най-важните неща, които прочетох в един неин материал по темата. Тя е синтезирала причините за своето решение в 6 точки, които имат своите силни аргументи. Ето ги и тях:

  1. Сутиените не са добри за вашето здраве – Има някакъв мит, който твърди, че сутиените били полезни от здравословно и естетическо естество. Да, ама не! Едно проучване на Медицинския Университет в Бесанкон, Франция, взема под внимание 330 жени на възраст между 18 и 35 години и то в продължение на цели 15 години, за да достигне до извода, че жените, които водят живот без сутиен се радват на по-красив и здрав бюст, отколкото онези, които използват адското творение ежедневно. Забелязано е и повдигане на самите млечни жлези с до 1 сантиметър, което е противоположно на мнението, че гравитацията има негативен ефект. Оказва се, че естественото движение на бюста помага за подобреното кръвообръщение и подобряване на еластичността на кожата в тази област.
  2. Откриването на перфектния размер е невъзможно – Циците на жените са толкова различни по форма на размер, колкото и пенисите при мъжете. Разликата е там, че мъжете рядко изпитваме проблем със слиповете, освен в случаите, в които сме прекалено надарени (дай, боже, всеки му!). Излиза, че не само формата и размерът на бюста е от значение, но и широчината на гръдния шок. Модната индустрия е измислила скала, съчетаваща различни гръдни обиколки и различен размер чашки, но излиза, че скалата не е толкова подробна, колкото изискват женските гърди. Прекалено често идеалният размер чашка не отговаря на съответната гръдна обиколка и обратно, което води до един неестествен ефект, в който или циците са притиснати прекалено, или има по един пръст пространство между чашката и гърдата.
  3. Не са удобни – Сутиените излиза, че са нещо, на което жените не обръщат голямо внимание, до момента в който не се отърват от тях. Логично погледнато, това е насилствено прилагане на ограничение на женското тяло, което е прието за нормално от ранна детска възраст. Всички знаем, че момиченцата се развиват по-бързо и по тази причина към 14-15-годишна възраст те започват да носят сутиени и така до края на живота си. Джина Флорио, освен с журналистика, се занимава и с йога. Дори е професионален учител. Тя споделя, че дори не е осъзнавала, в какво ограничение поставя тялото си, докато не е решила да свали веднъж завинаги сутиена. Самото поемане на въздух се е подобрило, а от там и целия начин на живот.

    Джина Флорио

    Джина Флорио

  4. Скъпи са – Женските дрехи по принцип не са толкова скъпи, но проблемът е, че мацките имат нужда от по-голям извор. Ако един мъж може да изкара живота си с 8 чифта бельо (по 1 за всеки ден и 1 за деня, в който се перат останалите), то за жените това далеч не е така. Те имат нужда от дреха за всеки случай, всеки каприз на времето, всяко настроение и т.н. житейски ситуации. В този ред на мисли, средностатистическата жена разполага с около 10 различни сутиена в гардероба си. На пазара има такива от няколко-десетки лева, до няколко-стотин лева. Дори по-скромната по финансови възможности жена излиза, че харчи не по-малко от 150-200 лева за сутиени, което не е никак малко, имайки в предвид, че лекарите препоръчват подмяната им на всеки 6 месеца до година.
  5. Жените трябва да имат избор – За мъжете може да е секси, когато виждаме щръкнали зърна, но през годините това се е доказало, като неморално. Или поне така е било през XX век. Днес сме в нов век и още повече в ново хилядолетие. Жените са си извоювали безброй права до наши дни и едно от тях е правото на избор. В този конкретен случай всяка дама сама трябва да решава за себе си, дали ѝ е удобно със или без сутиен. За да реши, всяка трябва да пробва. Едни обичат да усещат движението на циците си под блузката, докато ходят, докато други ги смущава. Дами, вземете решение сами за себе си. Носете се така, както ви е удобно на вас, пък ние мъжете ще ви се радваме, каквото и да направите.
  6. Увереността се повишава – Тенденцията в последните години е, че жените със средни и малки цици са пак на мода. Онова разбиране за гигантските млекокопи вече не е на лице. Мъжете продължаваме да се радваме на големи цици, но го правим по същия начин, по който се радваме на абсолютно всички цици, които се носят наоколо и по света. Дами, гарантирам ви, че патката на гаджето ви ще става всеки път, щом зърне твърдените ви зърна, пък, ако ще и те да са като 50 стотинки под мушама. Сутиените само развалят картинката и създават илюзия, която би имала негативен ефект в дългосрочен план. По-добре се представяйте в истинския си блясък, отколкото да заблуждавате някого. В крайна сметка лъжата е за ваша сметка.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Bustle