Конспирациите, които се оказаха чиста истина

Има невероятни истории, познати като „теории на конспирацията“ и хората, които ги разказват, са смятани от обществото за луди или фанатици. Но понякога тези истории, в които никой не вярва, се оказват стопроцентова истина.

Вижте част от тези истории

Операция Нортуудс (Northwoods)

През 60-те години американски военни лидери се приготвят за война с Куба. За да се задвижи военната машина е било нужна подкрепата на обществото.

Министерството на отбраната представя доклад, наречен „Обосновка за военна намеса в Куба“ („Justification for U.S. Military Intervention in Cuba“).

Така правителството има редица интересни провокации като терористични атаки, включващи взривяване на военни бази, опожарявания, отвличания на самолети, кубински бомбардировки.

Тези фалшиви терористични атаки трябвало да бъдат проведени от ЦРУ, за да може гражданите на САЩ да се чувстват застрашени от Фидел Кастро и така правителството щяло да получи оправдание да започне война.

В документи се споменава за планове за масово обстрелване на обикновени хора по улиците на Вашингтон и Маями. Създава се дори план за инсценирано сваляне на самолет пълен със студенти, за което по късно да бъде обвинен Кастро.

Все пак планът никога не е задействан, защото е отхвърлен от Кенеди.

През 1997, в резултат от убийството на Кенеди, са декласифицирани 1500 страници от документ, наречен „Операция Нортуудс“.

МК-Ултра

През шестдесетте години, благодарение на репортери от Ню Йорк Таймс, излиза наяве проектът МК-Ултра. Целта му е била да се изследва способността за контрол над човешкото съзнание чрез определени химикали, подсъзнателни съобщения, електрически импулси и психоактивни субстанции.

Вижте още конспирации, които се оказаха истина във видеото.

По материали на Дарик Нюз