За да си успешен, винаги прави това, в което си най-добър

Хората се раждаме с вродени дарби и таланти. Животът е това, което ни учи да ги използваме по един или друг начин. Той ни учи да го усъвършенстваме и да черпим дивиденти от тях. В повечето случаи в нас са заложени огромен брой качества, които с течение на времето се проявяват.

Важно е да съумяваме да им даваме поле за изява.

По света има безброй теории, които ви учат, как да бъдете успешни в начинанията си. Днес ви представям един от начините, който спокойно може да се нарече основополагащ. Все пак, как може да очаквате, че ще пробиете в сфера, от която си нямате и понятие? Да, може да компенсирате с пари, но, ако имате достатъчно, за да го направите, вие вече сте бил успешен на друго поприще. Мотивацията, която възнамерявам да ви дам, е за хора, които до момента не са постигнали нищо значимо в кариерата си.

Не излизайте с извинението, че сте обикновен човек с обикновени качества. Няма нито едно живо създание на света, което да е посредствено във всяко едно отношение. Посредствеността е балансът между силните и слабите ни страни. Така наречената „златна среда“.

От нея има един начин да се измъкнем. Фокусираме усилията си в това, което умеем да правим добре. Погледнете назад в миналото си. Спомнете си в училище за любимите ви предмети. Спомнете си за олимпиадата по математика или спечеленото първо място по лека атлетика. Спомнете си за своите най-славни детски години. Онзи ден, в който сте станали най-добър измежду 10-20-100-1000 деца, които не по-малко от вас са мечтаели да се приберат у дома и да се похвалят на родителите си с грамотата или медала.

Сега ви се струват незначителни детски игри, но това далеч не е така. В даден етап от живота си сте имали шансът да сте най-добрия в нещо. Мислите си, че това е останало в миналото? Ще е така, ако позволите да е така. Правилният подход е да си спомните онзи славен ден и да започнете да градите новото си аз от него.

Изберете си професия, която да ви харесва и да ходите с желание всяка сутрин на работа. Влагайте по 110% от себе си в начинанието си. Инвестирайте не само време, но и емоции в труда си. Тогава ще бъдете обречен рано или късно да успеете.

Звучи просто, нали? И то е точно така. Сведете нещата в живота си до редица прости решения и стъпки. Така 10 години по-късно ще се върнете назад и ще погледнете голямата картинка. Всяка малка крачка е песъчинка в замъка, който сте построили и това, само защото сте решили, че трябва да правите точно това, в което сте най-добър, каквото и да е то.

Автор: Десислав Янкулов