Кубрат Пулев: Време е институциите да се събудят!

Кубрат Пулев даде официално изявление по темата с пребития 23-годишен младеж в дискотека в столичния квартал „Студентски град„. Боксьорът по случайност се озовал на мястото, където пострадалият – Кирил Тодоров, лежал проснат на земята и в без съзнание, а Кобрата му оказал първа помощ.

Това в момента е най-дискутираната тема в обществото ни, защото за пореден път в прекалено кратко време нечии живот е застрашен в следствие на свада по улиците. Този път инцидентът се случва в дискотека „Plazza„, където се стига до юмручна схватка между гости на заведението и охраната.

Все още не е ясно, какво точно е довело до състояние на Кирил, който днес излезе от комата, в която бе изпаднал в следствие на „глътнат“ език. Полицията изяснява случилото се, но е почти сигурно, че версията на охранителите няма да се окаже достоверна, тъй като те твърдят, че младежът е паднал и сам се е ударил.

Кубрат Пулев днес изказа подкрепата си към пострадалия и семейството му, като в същото време настояваше институциите в страната ни да се обединят и да заработят, за да спре безумието, което цари по улиците.

Ето и цялото изказване на спасителя на пострадалия:

По повод инцидента в дискотека „Plazza“ в „Студентски град“ от нощта на 8-ми срещу 9-ти март искам да споделя:
Не е важно, че по стечение на обстоятелствата, се оказах на мястото на събитието и помогнах с каквото можах на пострадалото момче. Винаги бих се притекъл на човек в нужда.
Не желая акцентът от поредния нещастен случай да бъде изместван, че аз съм бил там. Не се нуждая от реклама върху гърба на поредната човешка трагедия.
Вярвам, че всеки друг на мое място би постъпил по същия начин.
Инциденти като този се случват от години. Не само в Студентски град, а в цяла България. Умират деца, които бързо биват забравяни, а онези, погубили невинен живот, крачат сред нас безнаказани.
Това трябва да спре. Институциите трябва да се събудят. Органите на реда – полиция, прокуратура, цялата ни съдебна система да се обединят, да заработят истински, професионално.
Не може да има престъпление без наказание. Не може да се избиват нелепо хора, отишли да се веселят. Не може да стоим безучастно, докато стотици почернени семейства наблюдават убийците на своите деца на свобода.
Нека всички помним, че никой не е застрахован. Утре, на мястото на Кирил, може да е вашият син, вашата дъщеря, вашият брат, сестра.
От цялото си сърце желая той да се оправи и да се възстанови напълно, а на семейството му – кураж. Нека Бог да е с вас.

Автор: Десислав Янкулов Източник: OFFNews