Честит 8-ми март, момичета!

Днес е Международният ден на жената. На този ден жените празнуват равноправието си с мъжете в световен мащаб. Цивилизованият свят е приел, че мъжете и жените сме хора и трябва да имаме абсолютно равни човешки права.

Не е било толкова отдавна, когато жената е била част от собствеността на мъжа.

Нейната роля била на майка и домакиня. Гласът ѝ в дома не се чувал, а само изпълнявала нарежданията на съпруга си не по-различно от обикновен роб. Жените нямали право да работят, нямали право да карат автомобили, нямали право да гласуват и в общи линии правата им били сведени до избора на вечеря и още няколко ежедневни нещица, които на съвременната дама биха се сторили обидни.

Днес мъжете сме длъжни да отдадем почит на този преломен момент в съвременната ни история. Господа, подарете едно цвете, дарете една целувка, направете едно телефонно обаждане или просто пуснете съобщение в социалните мрежи. Благодарете на жените в живота ви, че ги има и продължават да са до вас. „Благодаря ти, мамо! Честит празник, сестро! Да си жива и здраво, бабо! Обичам те, скъпа“ – Тези простички изрази са в състояние да трогнат най-скъпите хора в живота ви. Не е нужно да правите нещо изключително, за да разберат, че ги обичате с цялото си сърце.

Честит празник, момичета! Днес е един от онези дни, в които ще разберете кои са истинските мъже до вас.

Автор: Десислав Янкулов