Принуждават учителка да напусне училище, заради голи снимки в телефона ѝ

Скандал в образователната система в момента тресе САЩ, където учителката – госпожа Лейг Анн Артър, е принудена да подаде оставка от ръководството на училището в Южна Каролина, в което работи.

Поводът за този скандал стават няколко лични голи снимки на учителката в телефона ѝ, които са достигнали до ръцете на един от нейните ученици.

Госпожата често услужвала с децата със своя мобилен телефон, за да ползват речници и да търсят информация в интернет, но го правела без да подозира, че някой от тях би си позволил да рови в личните ѝ апликации.

Този случай не бил точно такъв, защото г-жа Артър просто била оставила апарата си на бюрото в междучасието и това принудило недоброжелателя ѝ да го вземе и да се разрови, за да намери нещо провокативно.

Оказва се, че той постига успех, защото преподавателката имала няколко свои голи снимки, които пращала на съпруга си, но забравила да скрие в смартфона си.

Така снимките достигат до публичното пространство. 16-годишният ученик ги разпраща на приютели и съученици с надслов: „денят на съкрушението ти идва.“

В дирекцията на училището научават за случката и прибързано решават да помолят г-жа Артър да се оттегли от позицията си, въпреки че няма правило, което да я накара да го направи.

В подкрепа на самата учителка се обединяват местни граждани. Те събират подписка, инициирана от други нейни възпитаници. До момента са събрани над 3000 подписа.

Самата потърпевша казва, че прощава на момчето, но въпреки това е на мнение, че не тя трябва да бъде наказана, а той, защото действията му са били напълно съзнателни.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Esquire