Божествена рибка

Вече сме ти казвали, че рибата е страхотно ястие за твоето здравословно меню, с което ще изглеждаш страхотно на морето и ще можеш да впечатляваш плажуващите рускини, полякини и нашенки, въпреки че те ти знаят номерата вече.

Не, няма да говорим за начината ти, по който забиваш жени. Днес ще те светнем за едно страхотно ястие със сьомга (Не е чак толкова скъпа. Стига си мрънкал!), което е много подходящо за трениращите като нас, примерно

.

За целта ще ти е необходимо да си вземеш около 500гр. сьомга (или шаран ако все още мрънкаш), малко зехтин – 2 ч. л., и също толкова лимонов сок. Сол и черен пипер се слага на вкус. 2 скилидки пресован чесън. За рецептата също ще имаш нужда и от 2 ч. л. пресен розмарин или ако нямаш, 1 ч. л. сух би свършил същата работа.

Хубаво е гарнитурата да бъде от колкото се може по-свежи зеленчуци. Ако ме питате мене, микс от зелени салати, чери доматки, авокадо и репичка би било страхотно, но ти можеш да си сложиш каквото ти душа сака.

За приготвянето ще е необходимо да нарежиш рибата – количеството е достатъчно за няколко порции. В една купа се смесват зехтина, лимоновия сок, солта, пипера, чесъна и розмарина, след което оваляйте всяко едно от парчетата риба.

В предварително нагорещен тиган или грил, намазан предварително със зехтин, слагаш добре покритите със сместа рибени парчета. Печеш ги докато придобият златиста коричка. После чакаш да ти текне малко слюнка и ги вадиш.

Да не ги прегориш – нуждаят се от 4 до 6 минути за да се изпекат добре. След това гарнирай със салатата и заминавай на дивана пред телевизора, защото сигурно ще намериш някой интересен мач, който да гледаш.

И да не забравиш да споделиш с аверите от къде си видял рецептата – TheMainline.bg

1

Коментари