10 факта за пръднята

Няма какво да се лъже, друго си е човек да освободи напрежението в червата, макар и да стреля само с халосни. За нас, мъжете, е особено голям проблем, когато трябва да се стискаме, защото наоколо има дами. Не си спомням колко пъти съм се прибирал след среща, нямайки търпение да дам начало на залповете. Дами, ако щете ни вярвайте, но аз стомахът започва да ни боли и да се надува.

Но, нали сме джентълмени и гледаме да запазим романтиката, колкото се може по-дълго време.

Предлагам ви сега да понаучим нещо повече за пръднята, защото и тя има своето почетно място в живота на всеки човек.

  1. Мъжете и жените пърдят, но мъжете го правим по-често – Това има обяснение до някъде в начина на хранене. Все пак ние поемаме повече храна от жените и е нормално процесите в храносмилателната ни система да са малко по-бурни.
  2. В самото зараждане думата „пръдня“ означавала „да пуснеш ветрове от ануса“ – Древните хора така са си обяснявали природния феномен, който носил със себе си „аромата“ на снощната вечеря, която в Каменната епоха понякога била вечерята от преди седмица.
  3. Средният брой попръцквания на ден е 14 – По-често човек пръдва несъзнателно и не отдава никакво значение на събитието, особено, ако е сам. Ако 14 ви се струва голямо число, опитайте се един ден да изброите случаите на „вятър от ануса“ и ще видите, че може и да сте в горната граница, защото 14 е средно, което значи, че има повече и по-малко от това.
  4. Пръднята ви за даден ден е достатъчна, за да напълни балон за рожден ден – Все пак това си е газ. Научно погледнато става въпрос за вторичен ефект от химичен процес, който се случва в дебелото ви черво, когато преобработената храна започва да гние.
  5. Пърденето е признак за здрава храносмилателна система – Да, може да ви се струва нелогично, защото не е възпитано да тръцкаш, но пък е напълно нормално, естествено и … здравословно!
  6. Душенето на пръдня може да има здравословен ефект – И аз повдигнах вежди, когато научи, но се оказва, че е така. Не разбрах точно по какъв начин, но ми помагало за химическия баланс в тялото… Може да благодарите на следващия, който се изреже във ваше присъствие.
  7. Женските пръдни са по-миризливи – Отново опираме до начина на хранене и колкото повече акото се задържа в тялото ви, толкова повече то започва да ферментира и да отделя хидрогенен сулфад.
  8. Скоростта на една пръдня е 3 метра в секунда – Отново осреднено, защото има моменти, в които човек до такава степен е уловил изкуството на тръцкането, че може да владее силата, с която да я изстрелва. Случвало ли ви се е да я усещате като балонче, което лази извън отверстието ви? Не? Само при мен ли става? Сигурно съм господаря Йода на пръдните. Ще се похваля на мама (или не!)
  9. Стискането на ануса прави звука по-силен – Ако се стискате и се опитвате да го изкарате „под терлици“, тогава ще постигнете обратния ефект. Представете си, че искате да излеете вода от шише. През малък или през голям отвор ще можете да го изсипете по-бързо? Точно така – през голям. Отпуснете се и дайте свобода на вътрешната ви атмосфера. Можете само леко да разтворите бузки, защото иначе ще ви се развеят месата на задника.
  10. Газирано и дъвки карат хората да пърдят повече – Проблемът е от веществата, които отделят. Те се активират на по-късен етап при консумация и започват да издуват стомаха. От там има два изхода – на оригня през устата или на пръдня през задника. Понякога ти избираш, но понякога не.

Автор: Десислав Янкулов Източник: WittyFeed