Припадаш пиян в Слънчев бряг – получаваш глоба 250 евро

Ето нещо интересно, което съм склонен да подкрепя. Регионалната туристическа камара в Бургас обсъжда редица законови промени в местната си управа за предстоящия летен сезон.

Слънчев бряг се превърна в нарицателно за разврат, пиянство, наркотици и разкрепостеност. До някъде това е приемливо, защото все пак говорим за курортно градче, където хората отиват, за да разпускат, но степента на ескалация, която е достигнала най-посещавания ни летен курорт, се е превърнала в нещо колосално.

Местната управа иска да въведе финансови глоби на прекрачилите моралните граници, като мярката включва €50 глоба, ако припаднете на алея и €250, ако го направите в зелените площи.

Тук е моментът, в който би трябвало да ви успокоя, казвайки ви, че новите закони целят дисциплинирането на чужденците, които ежегодно са основните причинители на безредиците и хаосът, който цари в продължение на 3-4 месеца край морето.

„Никой не може да ни убеди, че западноевропейците са се научили на ред и дисциплина, само по пътя на убеждението. Необходими са по-строги мерки.“ – аргументира са председателя на управителния съвет на камарата – Иван Иванов.

Автор: Десислав Янкулов Източник: „Darik“ Радио, цитирано от Economic.bg