Проблемите в леглото: Защо жените трудно достигат до оргазъм

Една на всеки три жени не може да достигне до оргазъм по време на секс,  според проучване на американската организация Planned Parenthood. Кои са причините и как да ги отстраните. За съжаление, има много на брой досадни неща, които могат да попречат на жената да получи пълна наслада от сексуалното си преживяване. В следващите редове ще изброим някои от тях, които, според американските са най-големите врагове в леглото.

1. Електронните устройства

Когато в спалнята е прекалено шумно – изпращате текстови съобщения, мейли и купища документи по електронен път, живеете отвъд идеята за интимно преживяване на това място, което ви отдалечава съществено от възможността за получаване на оргазъм. Просто се отървете от всички електронни устройства и превърнете тази стая в свободна зона – без техника и без допълнителен стрес.

2. Когато външността е на първо място

Много жени са обсебени от идеята да изглеждат перфектно, вместо да се забавляват в леглото. Те се притесняват за това как ще изглеждат под определена светлина или ъгъл. Кой има време за оргазъм, когато е толкова запален по външния си вид? Когато правите секс, фокусирайте се изцяло върху това, което се случва между вас и партньор ви в момента. Всичко останало може да почака. В тези ситуации мъжете е хубаво да обърнат малко повече внимание на жената и да и покажат, че тя може да бъде спокойна за визията си. Харесвана е!

3. Буря от хормони

Хормоналният дисбаланс е най-сигурния убиец на вашето либидо. Хубаво е да се консултирате с лекаря си, ако чувствате, че случаят е такъв. А междувременно може да обърнете внимание на хранителния си режим – избягвайте всякакви изкуствени храни и напитки, препоръчват докторите.

4. Недостатъчната възбуда

Според д-р Хъкър са съвсем малко жените, които могат да достигнат до оргазъм, ако само проникнат в тях. „Повечето дами се нуждаят от допълнителна стимулация на клитора, независимо дали тя ще бъде направена с уста , ръчно или с пенис.“

5. Прекаленото спокойствие

„Почивката е важна за добрия секс, но жените могат да бъдат и дотолкова отпочинали, че да не осъзнават, че някои мускули (тези на бедрата и таза) се нуждаят от задвижване, за да се достигне кулминация“, казва д-р Хъкър.

6. Преумората

Много е трудно да имаш настроение за секс, когато единственото, което искаш, е да поспиш. Отделяйте време всеки ден, в което да си почивате, да се заредите с енергия. Така желанието ви за сексуални игри с партньора няма да изчезне.

7. Страхът от провал

Жените доста често искат да достигнат до оргазъм, но в същото време се и страхуват да не изпуснат момента. Важното в секса е да не се мисли, и двамата трябва да се отпуснете „по течението“ и се наслаждавайте.

8. Без предварителни инструкции

Ако не сте наясно какво ви възбужда най-силно, как очаквате партньорът ви да го знае?! Жена, която познава тялото си и експериментира сама, за да разбере как получава оргазъм, дава по-добри инструкции на любовника си. Той знае как и какво да направи, така че да я изведе до върха.

9. Сценичната треска

Прекаленото фокусиране върху идеята за достигане до оргазъм може да натовари жените психически и така няма да могат да се насладят на сексуалното преживяване. Дами дръжте се естествено. Не се вдървявайте като на изпит, а се забавлявайте!