Кога ще намериш половинката си? Математиката дава отговор

Ето, че математиката е в основата на всичко. Какъвто и въпрос да сме обърнали към нея, тя винаги има отговор. Е, не винаги е точен, но все пак е някакъв отговор.

Този път една математичка е достигнала до сложна (за нас) формула, която най-общо представена определено математическите ви шансове, да си намерите правилната половинка, с която да споделите живота си.

Резултатът от проучването е 37. Какво ще рече това 37 ли? Това е процентът хора в живота ви, на които трябва да давате шанс в интимно отношение. Не, не си правете извода, че с всяка трета жена или мъж трябва да правите секс! Просто всеки трети, който пожелае да имате нещо повече от приятелски отношения, трябва да получи шанс. Така идва един момент, в който ще сте натрупали известен опит с връзките и когато се почувствате готов/готова да преминете на следващото ниво, тогава поглеждате назад, правите си ревизия и се впускате с всички сили към следващия, който е по-добър от всички останали в тези 37%.

Пак ли ви звучи сложно? Да, защото и на мен, но би трябвало да е нещо такова. Ако сте имали 10 гаджета в живота, преценявате всичките им добри характеристики и следващият/следващата в живота ви трябва да е по-добър от поне половината.

А като се сетя, че някога баба ми е пристанала на дядо ми на 16-годишна възраст и започвам да се замислям – дали пък горните ми писания не са врели некипели?

Автор: Десислав Янкулов