Червенокосите са по-добри в секса

Вярвате или не, но гените, които причиняват характерния червеникав оттенък на косата, са отговорни и за ненадмината сексуалност. Доказателства за това се намират в научни изследвания, в констатации на мъже, имали щастието да го изпитат, а и в твърденията на много дами с естествено червени коси. Те споделят, че не им отнема много усилия, за да достигнат до оргазъм.

1.Червенокосите имат повишена физическа чувствителност.

 

Те реагират по различен начин на физически стимули – усещат топлото и студеното много по-бързо, прагът им на поносимост към болка е много по-висок. Това установяват датски учени през 2012 г. А сега си представете в какво може да се превърне тази повишена чувствителност, когато става въпрос за секс?! Вълнуващо еротично преживяване. Особено, ако в играта са включени восък от свещ, ледени кубчета или каквито и да било секс играчки, предизвикващи физически реакции.

2. Хората с огнени гриви излъчват сексапил от порите на кожата си.

Тяхната кожа има сладък и чувствен аромат на мускус. Това се дължи на факта, че тялото на червенокосите произвежда повече феромони – химически вещества, които предизвикват лудо желание за интимен контакт. И сякаш като доказателство на тезата на Дъглас идват редица онлайн форуми, посветени на сексапила на червенокосите, в които се говори как те просто „миришат“ на страст.

3. Червенокосите правят повече секс.

Това се твърди в проучване на немския сексолог Вернер Хабермел. Специалистът е анкетирал 100 жени с различен цвят на косата. Резултатите разкриват, че тези, чиято коса наподобява лумнали пламъци, водят много по-активен полов живот (независимо дали става въпрос за единични случаи или сериозна връзка) от брюнетките и блондинките.

4. Силно еротично излъчване.

Всеки знае за избухливия нрав на хората с „пламтящи“ коси. Това се дължи на повишената им физическа чувствителност, според някои теоретици. Каквато и да е причината обаче, едно е ясно – зад тази избухливост се крие завладяващо еротично излъчване, което може да завладее и най-коравото сърце. А когато се стигне до секс, нещата стават наистина горещи.