Amazon добави точка, касаеща зомби апокалипсис, към условията си за ползване

Нали се сещате за онези глупости в края на всеки договор, било то електронен или хартиен, дето пише милион юридически бръщолевици и никой никога не чете? Да, точно онези страници със ситния шрифт, в края на които има поле за вашия подпис. В тези на пръв поглед безполезни драсканици големите и малки компании пишат всевъзможни неща, с които да поставят все по-специфични задължения у своите клиенти.

Amazon знаете, че е една от наистина големите компании в IT сферата. Та, те дали на шега или съвсем на сериозно са добавили една много любопитна точка, касаеща възможното настъпване на зомби апокалипсиса, който свикнахме да виждаме в киното и компютърните игри.

Ако трябва да сме по-точно, ще се опитаме да ви цитираме кратка част от законовата препратка:

… това ограничение няма да се прилага в случай на събития с широко разпространение от типа на инфекциозна зараза, разпространяваща се посредством ухапване или контакт с телесни течности, причиняваща човешки трупове да се възраждат и да търсят консумирането на човешка плът, кръв, мозъци или нервна тъкан и представляваща пряка заплаха за разпада на цивилизацията.

Да, звучи абсурдно, но с това се доказва поне едно нещо – хората наистина не четат условията за ползване, на каквато и да е услуга и без значение от нейната форма.

Но кой знае. Дали пък от Amazon знаят нещо, което ние да не…

Автор: Десислав Янкулов Източник: Playboy