Митове за секса в цикъл

Дами, правите-струвате, кървавата ви седмица е онази, в която най-малко ви обичаме и то по всеки начин, за който се сетите. Малцина са онези смелчаци, които са до такава степен отдадени, че дори да са готови да нацапат носле в кървящата ви никога незарастваща рана. В тяхна чест съм длъжен да споделя няколко неща, които биха присъединили и други ентусиасти към тяхната група. Нека развенчаем няколко от митовете за секса в цикъла.

  1. Рискът от инфекции е по-голям – Да, ама не! Това, че жената кърви отдолу, не значи, че е ранена, колкото и нелогично да ви звучи. Кървавата пихтия, която изтича от вагината ѝ, е опитът на тялото да изхвърли негодната вече клетка за оплождане. Това си е форма на защитен механизъм, който предпазва жената от разлагащата се в нея клетка. Единственото, което ще стане, ако го правите в такъв момент, е да се поизцапате малко повече от обикновено. От здравословна гледна точка – всичко е наред.
  2. Жените не искат секс по това време – Поредната пълна глупост! Жените искат секс точно толкова, колкото и мъжете. Да не говорим, че вече може и да го желаят повече от нас. Жената иска да е обичана винаги и във всякакво състояние. Математически погледнато – цикълът трае между 4 и 7 дни, умножено по 12 месеца, това прави между 50 и 90 дни „сух режим“ на година. Добавете и времето, в което не сте заедно, моментите, в които не сте в настроение и онези толкова чести мигове, в които я боли нещо, и ще видите, че половин година ѝ отлита без да може да се наслади на любовни ласки.
  3. Положението става кърваво – Противно на представите на мъжете, жените не кървят из ведро. Някои имат по-силно кръвотечение, а други по-слабо, но при всички то е в рамките на няколко милилитра на ден. И под няколко, разбирайте не повече от супена лъжичка и то в най-фрапантните случаи. Нормално е да го извадиш една идея по-окървавен, но не трябва да е болка за умирачка.
  4. Невъзможно е да се забременее – Ето това е нещо важно, което трябва да знаете. Много жени могат да се оплачат от нередовен цикъл. При тях изхвърлянето на отпадъчния материал става по не много точен начин, но производството на яйцеклетки почти винаги се случва под часовник. Добре е да знаете, дали мацката изпитва подобни проблеми, а още по-добре е, ако въпреки всичко си използвате презерватив.
  5. Цикълът се удължава, ако се прави секс по негово време – В никакъв случай! Различни медицински проучвания сочат, че ефектът по-скоро е обратен. Жените, които правят секс по време на (ще използвам любима дума) мензиса си, преминават по-лесно и бързо през този период. Болките в стомаха стават по-поносими и промяната в настроенията е по-контролируема.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Cosmopolitan