Какво да питате в края на интервюто за работа

Ако сте от онези кандидати, които се готвят да отговорят на 3-4 стереотипни въпроса и да си тръгнат по живо по здраво, тогава в никакъв случай не сте правилният кандидат за работата.

Правилният кандидат знае, че интервюто за работа е двустранна задача. С по-прости думи – трябва двете страни да се харесат взаимно, за да разберат, дали си подхождат едни на други.

Отивайки на интервюто е добре да имат известен набор от информация за самата фирма или компания, в която възнамерявате да работите.

Така ще сте си изградили мнение, а целта ви е да го затвърдите или опровергаете, в зависимост от това, което чуете от интервюиращия.

Най-важният въпрос в края на срещата ви е следният: „Как се измерва успехът за конкретната позиция?“ Това е въпрос, който ще ви издаде много за хората, с които искате да работите. Така бихте научили целите на компанията, бихте разбрали до къде е възможно да се стигне в професионалното ви израстване и ще имате възможност да установите амбициите на работодателя ви. Все неща, които би трябвало да са основополагащи за едно подобно начинание.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Business Insider