Подаръци за Свети Валентин

Не бих казал, че съм от най-големите привърженици на католическите празници, които се наложиха у нас в последните 20 години, но знам, че мнозина от вас ги почитат, защото българите просто обичам да си празнуваме. Колкото повече поводи, толкова по-добре. Затова съм решил да ви дам няколко подходящи идеи за подарък на половинката, която при всички положение ще очаква да ѝ изненадате с нещо, дори да твърди, че не харесва Свети Валентин.

  • Бижу – Посочете ми една жена, която да не обича бижута и ще се откажа от професията си! Ако един скъпоценен накит е и подарък, тогава ефектът му е още по-голям върху жената.

    Не препоръчвам подаряването на бижу, ако сте заедно от 1-2 месеца, но, ако връзката ви е поне на половин година, тогава би било една наистина добра идея, ако ѝ поднесете една кутия със семпла, но луксозна огърлица.
  • Цветя – Дори си мислех да не ги споменава, защото те са задължителни, но все пак реших, че е по-добре да ги има, отколкото да допусна да ги забравите. На днешно време е много популярно да се подаряват живи растения. Те показват сериозното ви отношение, а и да не говорим, че от екологична гледна точка винаги е по-доброто решение. Отидете в близкия цветарски магазин и помолете магазинерката там да ви помогне в избора. Аз лично препоръчвам нещо, което изисква малко грижи, особено ако приятелката ви е работеща жена и няма много свободно време.
  • Животинка – Има жени, които обичат кучета, има и такива, които обичат котки. Всяка има своите предпочитания и е добре ти да ги знаеш преди това. Знай само, че изборът на домашен любимец е отговорна задача. Не бихте искали да ѝ вземете куче, ако мацката е адвокат и прекарва 8-9 часа у дома, по-голямата част от които прекарва в сън. Предвидете всички варианти, за да не мъчите животното и да не натоварвате прекалено половинката си. Естествено, ще трябва и да помагате често.
  • Аксесоар – Ще ви кажа първо, че покупката на дрехи е много рискован процес. Трябва да сте абсолютно сигурен в желанията на жената, за да си позволите да ѝ вземете рокля. Дори бих ви посъветвал да избягвате подобни подаръци, но, ако все пак искате да е нещо свързано с облеклото ѝ, тогава се спрете на някакъв аксесоар. Не, не си мислете веднага за чанта, защото това е най-сложният женски избор. Гледайте за нещо не до там ангажиращо – брошка, колан, шапка (само в случай, че носи!), шал, слънчеви очила и т.н. Аз лично съм привърженик на дамското бельо и там всички жени знаят, че е по-важно да му се хареса на мъжа. Достатъчно е да попитате консултантката в магазина за материята и то там нататък изборът е ваш.
  • Романтичен комплект за вечеря – Ето ви нещо малко по-оригинално. Не мисля, че е възможно да има жена, която да не се зарадва на гледка, в която вие сте приготвил пищна вечеря за двама ви, запалили сте ароматни свещи, постлали сте червена покривка, сложили сте бутилка вино да се изстудява в кофа с лед, а за фон се чуват любимите ви бавни песни. Романтичният комплект за вечеря включва луксозни салфетки, комплект прибори за хранене, скъпи чинии и чаши, хубаво вино и ароматни свещи. Пишейки, си представям гледката и дори на мен ми става едно приятно.
  • Парфюм – Ако не ви се занимава с излишно лутане из магазините, никога няма да сгрешите с клишето парфюм. В момента на пазара е пълно с уникални аромати, а от вас се изисква просто да сте наясно дали предпочита по-сладникавите миризми или си пада по по-тежки ухания. Бърз и лесен начин, с който прекалено рядко се греши.
  • Билети за чужбина – Хората по принцип си падаме по пътешествията. Трудно понасяме застояването на едно място, но пък се чувстваме истински щастливи, когато откриваме нови места. Това е и причината днес да са толкова популярни социалните мрежи, защото там човек споделя най-вече местата, които се посетил. Една ваканция през уикенда до Рим или Париж би ѝ се отразила прекрасно. Дори съм склонен да кажа, че това е най-добрият подарък от изброените по-горе.

Автор: Десислав Янкулов