Грешки и кондоми

Хората често правим грешката да вземаме определени неща за даденост по презумпция. Да, кондомите имат една основна функция и тя е да предпазват двамата сексуални партньори от нежелание вторични секс ефекти. Но знаем ли всичко необходимо за гумените каски? Сега е моментът да проверите сами за себе си.

  1. Кондомите са най-доброто предпазно средство против бременност и венерически болести? – Това не е точно така.

    Едно проучване сочи, че 18 от 100 жени, които разчитат само на презервативи, забременяват, въпреки употребата им. 98-те процента успеваемост на латексовите костюми за пенис е гарантирана само в случаите, в които всяко указание за употреба е спазено. Против бременност лекарите препоръчват в комбинация с презерватива да се приемат и хапчета. А против венерически болести, няма кой знае какво повече да се направи, защото има известна част от тях, които се прихващат с друг физически контакт, освен полов.
  2. Ползвате погрешен размер – Няма нищо срамно в истината. Аптекарката едва ли ще се впечатли, когато ѝ кажете, че искате от най-големите капути, просто защото се е наслушала на хиляди такива глупости от хора като вас. Правилният размер е от основно значение, за да не се изхлузва гумичката при половия акт. Същото важи и за големите пениси. Ако имате лионска наденица в гащите, не се опитвайте да я пакетирате в малък размер капут, защото ще се пръсне, когато най-малко очаквате.
  3. Ползвате престоял презерватив в портфейла ви – Малцина знаят, че юнашките каски имат срок на годност. Ако ще си държите презерватив в портфейла, преглеждайте го често, за да знаете до кога е годен за употреба, защото ще се разложи върху пениса ви, ако е престоял при парите ви в последните 4 години.
  4. Не го поставяте правилно – Презервативите си имат правилна и грешна страна и тя винаги е обозначена на опаковката. Ударете един хубав поглед, защото рискувате да се изхлузи неочаквано, тъй като външната му повърхност винаги е по-хлъзгава и ако е наопаки в един момент може и да не усетите как се е свлякъл настрани.
  5. Слагате ги само на главичката – Това е същото, като да нямаш никакъв презерватив. Около главата ви се е образувал пръстенче, което при най-малкото съпротивление и е отскочило като капачката на стъклена бутилка лимонада.
  6. Забравяте за резервоарчето на върха – Всеки презерватив си има резервоар за сперма на върха си. Това е с цел семенната ви течност да остане в капута, а не да се разлее в мацката и после да се вайката: „Ама как така стана?! Нали ползвахме презерватив?!“ Слагайки го, трябва да придържате това въздушно джобче и да го позиционирате точно пред отвора на пикалото ви.
  7. Два презерватива за двойна сигурност – Глупаво е да си мислиш, че два презерватива вършат по-добра работа от един. Това е от онези случаи, в които две не е повече от едно. Най-много да изгубиш всякакво удоволствие от акта, а сигурността си остава пак същата.
  8. Естествените кондоми се различават от латексовите – Не знаеше, че има и естествени презервативи? Ама знаеш, че първите такива са били направени от черва, нали? Мнозина имат известна непоносимост към гумата и затова предпочитат онези, които са направени от естествени материали. В момента най-популярните такива са от агнешка кожа. Не си представяй сега, че ще е смъкната просто кожата от агнето и ще добавиш още някой сантиметър към дебелината. По-сложно е да се направи, а дебелината си е като на другите.
  9. Не сменяш кондома, когато се наложи – Виждаш, че се е спукал и не ти пука… Не си прав! Защо изобщо си го сложил в началото, щом не ти дреме, ако се скъса по време на акта?! Да не говорим, че съм чувал истории и за многократна употреба на шлемчета…
  10. Ползвате ароматизирани презервативи за вагинален секс – Ароматизирани капути са за орална любов, а не за вагинална! Нивото на защита, което се предлага, е много по-различно. Замислете се следващият път, когато пазарувате такива неща.
  11. Свършваш в презерватива, но не искаш да си извадиш оная работа от нея – Приятелю, нали ще ти спадне след няколко секунди, ще се отворят пролуки от презерватива и милиардната ти армия ще нападне замъка, за да спаси принцесата и да не позволи тя да се превърне в кръв на салфетка. Свършиш ли, вади го, измий го и тогава се прегръщайте, като искате.
  12. Не добавяш лубрикант при нужда – В опаковките на всеки презерватив има по малко количество смазка, която бързо се сгъстява и изветрява при допир с въздуха. Ако си от онези нерези, които могат да я лашкат по половин-един час, тогава се запаси с една тубичка от  някое еротично мазило и капвай по една-две капки през десетина минути.
  13. Ползваш неправилна смазка – На пръв поглед всичко работи добре, но на микро ниво нещата не стоят така. Неслучайно медицинските компании са разработили специални мазила, с които да улесняват половия ви акт, защото всеки знае, че и олиото има подобни качества, но то има и друго такова – загрява се. Да не говорим за другите рискове, които крият неправилните лубриканти.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Self.com